Digidexo.com

Årsaker til Brann fra røyking

Årsaker til Brann fra røyking


Ifølge Michael Brown, leder av Federal Emergency Management Agency (FEMA), branner utløst av røyking har den høyeste dødeligheten blant bolig blusser. De har også svært høye skadetallene. Brown sier at disse brannene er helt forebygges. Røykere rett og slett nødt til å ta hensyn til hvordan de håndterer sigaretter og sørge for at de er fullt slukket før den kastes.

Bedding Branner

National Fire Protection Association (NFPA) sier at soverommene er det mest vanlige husholdning spot for fatale røykerelaterte branner. Disse brannene skje fordi røykere ikke ordentlig slukke sine sigaretter før du sovner, ifølge amerikanske Brann Administrator R. David Paulison. Folk røyker i sengen mens du ser på tv, lese, lytte til musikk eller bare slapper av. De noen ganger døse av i løpet av disse aktivitetene mens deres sigaretter er fortsatt tent De rykende materialer kan lett antennes sengetøy, forårsaker en farlig soverom brann som kan spre seg til hele huset.

Møbler Branner

Møbler kan lett bli antent av en uovervåket eller glemt sigarett. NFPA advarer om at stoppede møbler er den tredje mest vanlige elementet for å bli antent av sigaretter i et hjem. Bare sengetøy og madrasser er mer sannsynlig å starte en røykerelatert brann. Røykere ofte sitte og sosialisere i en stue, hi eller familierom. De kan slippe eller glemmer en brennende sigarett, som deretter smolders og til slutt bryter ut i en flamme.

Lightere og fyrstikker

Forskere fra University of California Department of Epidemiology og forebyggende medisin anmeldt brannstatistikk og data i 2000 og oppdaget at mange baner er forårsaket av lightere og fyrstikker. Røykere holde disse verktøyene hendig å tenne sine sigaretter, noe som også betyr barn kan være i stand til å få dem. Barna leke med lighter eller fyrstikker og begynne utilsiktede branner.

Trash Cans

The Cottage Grove, Minnesota, brannvesenet advarer om at mange røykerelaterte branner skje i søppelbøtter. Sigaretter er ofte plassert i askebegre uten å bli grundig slukket. Askebegre skal fylles med vann før de tømmes i en søppelbeholder, men mange mennesker ikke tar dette viktige sikkerhetstrinn. En brann bryter ut når de ulmende rumper slippes ned brannfarlig søppel.

Eldre voksne

NFPA advarer om at eldre voksne står overfor den høyeste risikoen for å bli skadet eller drept av røykerelaterte branner. De er mindre sannsynlig å bli røykere enn sine yngre kolleger, men de er mer sannsynlig å glemme eller mishandle glødende sigaretter. Pensjonister som bor alene har ikke mulighet for en annen person til å legge merke til og sette ut en glemt sigarett. The Cottage Grove, Minnesota, brannvesenet sier at handikappede individer er også mer tilbøyelige til å forårsake sigarett-relaterte branner.