Digidexo.com

Hvordan være en god omsorgsperson

Det er anslått at over 45 millioner amerikanere ta vare på noen over 18 år som enten en ubetalt eller betalt omsorgsperson. Å være en omsorgsperson krever å ta på seg mange oppgaver, inkludert økonomiske, personlige og i visse omstendigheter, juridiske forpliktelser. Det kan vare noen måneder eller mange år, avhengig av situasjonen. Det er mange utfordringer og beslutninger som alle omsorgs dele og må forstå hvis de skal lykkes. Her er noen tips og råd for å være en god omsorgsperson.

Bruksanvisning

•  Gjør deg kjent, spesielt hvis du er en ny omsorgsperson, med nyttige ressurser og tjenester i samfunnet. Det er en stor støttenettverk som strekker seg fra sosiale tjenester til profesjonelle medisinsk pleie byråer som tilbyr programmer og økonomisk bistand for å gjøre omsorgsperson opplever en givende en. Omsorgspersoner har ulike oppgaver, inkludert personlig pleie, medisinering veiledning, innkjøp av mat og måltid forberedelse. I visse tilfeller, når en person anses sterkt funksjonshemmet, så juridisk conservatorship kan fås og du som omsorgsperson ville ta over den finansielle og bank ansvar for den personen du har omsorg for.

Gi et trygt hjemmemiljø for den personen du har omsorg for. Sørg for at det er tilstrekkelig og tilgjengelig gangveier, røykvarslere og alarmer, sklisikre matter i badekar og tilstrekkelig belysning. Ha noen form for kommunikasjonssystemet eller enhet som den personen i din omsorg kan bruke i nødstilfeller. En bærbar telefon eller overvåkingssystem i hvert rom kan være svært nyttig.

Start en logg eller helse dagbok med egne seksjoner for legebesøk, medisiner, spørsmål å stille, endringer i person, medisinering bivirkninger, en hjemmehjelp daglig logg og eventuelle over-the-counter medisiner eller reseptbelagte legemidler tatt. Legg noen ekstra relevant informasjon. Ta notater under alle samtaler med helsepersonell.

Forstå problemer og medisinske problemer som personen i din omsorg er diagnostisert med. Besøk det lokale biblioteket eller nettsteder for spesifikk informasjon knyttet til din situasjon. Dette vil bidra til å bygge forståelse og gi deg trygghet til å snakke med helsepersonell og bli en enda bedre omsorgsperson.

Etablere en rutine og tidsplan for å gjøre personen i din omsorg sikrere og vet hva du kan forvente. Det er også en mer effektiv måte å bruke tiden. Oppmuntre personen til å gjøre så mye som han eller hun kan og spør hva deres behov er i stedet for bare å ta ansvar og å forsømme sine følelser. Kommunikasjon er svært viktig, siden de med sykdommer eller nydiagnostiserte medisinske tilstander er sannsynlig å ha angst og frykt problemer.

Etablere et team av mennesker til å hjelpe deg. Som en omsorgsperson det kan være overveldende og rollen kan bli en fulltidsjobb. Å ha et team og støttende nettverk vil tillate deg å dele ansvaret og gi deg noen frihet og plass til å ta vare på deg selv også. Ta vare på deg selv ved å nyte din egen plass og hobbyer er en viktig del av å være en god omsorgsperson.

Tenk supplement omsorg med fellesskapets ressurser, for eksempel Meals on Wheels og voksen barnehage. Det er mange ressurser du kan sjekke ut. Et godt utgangspunkt er sosial service organisasjoner (se Ressurser nedenfor).

Ha en velfylt medisinskap med alle de grunnleggende som: førstehjelp salve, bandasjer, tape, termometer, varme og kalde omslag, tydelig merket reseptbelagte legemidler og syv dagers pille sorters. Ikke glem å forkaste eventuelle utgåtte medisiner.

Forstå helseforsikring dekning og politikken til person i din omsorg. Vet hva og hvor mye planen forsikrer den egenandeler, reseptbelagte dekning og out-of-pocket og langsiktig omsorg dekning. Avgjøre om dekning tilstrekkelig oppfyller behovene til den personen du har omsorg for.

Tips og advarsler

  • Ta vare på deg selv ved å bli en omsorgsperson støttegruppe.
  • Spør på apoteket hvilke typer hjelpemidler og arrangører er tilgjengelig for piller og medisiner. Dette vil gjøre det lettere å holde seg til en tidsplan og sørge for at medisinen blir tatt på riktig måte.
  • Denne artikkelen er ikke en erstatning for å søke legehjelp fra din egen lege eller helsepersonell.