Digidexo.com

Hvordan redusere Whistling av CPAP

Mens de fleste CPAP maskiner og masker lage litt støy, kan en åpenbar piping støy ødelegge søvnen din, og partneren din. Piping er oftest forårsaket av luft rømmer gjennom utpust vents på eller i nærheten av masken. Heldigvis er det et enkelt problem å fikse.

Bruksanvisning

Hvordan Stopp CPAP Whistling

Finn utpust vents på masken. Disse er små hull som lindrer trykket i masken når du puster ut. Hvis du bruker en maske som kopper nesen, ventilene er trolig på koppen selv. Hvis du har en maske som bruker individuelle nese puffs, vil ventilasjonshullene være på rørene som fører opp til dragene.

Installer diffusorer hvis de ble levert med masken. Diffusorer er skumgummiputer eller ringer som går over til åpningene på masken. Sjekk dine forsyninger for å se om diffusorer ble sendt med masken, og installere dem i henhold til instruksjonene. Hvis du ikke mottok diffusorer, går videre til neste trinn.

Skjær en lengde på klut tape til å dekke ventilene.

Påfør klut tape over luftehullene på masken, eller rundt slangen hvis ventilasjonshullene er plassert der. Vær forsiktig tapen dekker ikke andre maske komponenter, for eksempel stropper, neseputer, etc.

Ta på deg maske og starte opp CPAP-maskin. Sjekk at whistling støy er borte, og at du fortsatt kan puste lett gjennom masken. Ved utånding er vanskelig, prøve en mer porøst bånd, slik som et gasbind tape.

Tips og advarsler

  • Etter at du har brukt diffuser eller klut tape for en stund, vil du legge merke til en mørk flekk form over luftekanalene. Dette er fra lufturenheter som filtreres ut av den ventilerte luft. Diffusorer kan normalt vaskes i varmt såpevann; klut tape bør byttes en gang den blir skitten.
  • Hvis denne fremgangsmåten ikke stoppe piping, kan det hende at nasal pute eller slangen lekke. Hvis dette er tilfelle, vil du normalt må skifte plystrende del.
  • Ikke holde tape på masken hvis du finner det vanskelig å puste. Dette kan føre til indre øret trykk til å bygge seg opp, eller kan til og med føre til en skadelig oppbygning av karbondioksyd i masken. Fjern tapen og bruke en mer porøs type.