Digidexo.com

Hvordan spise uten tenner

Hvordan spise uten tenner


Det finnes en håndfull grunner til at folk mister sine tenner. Noen personer lider av enkle tannråte forårsaket av plakk og aldring. Andre lever med tannkjøttsykdommer som kan oppløse tennene en gang gumlines blir smittet. Og, selvfølgelig, kan enkeltpersoner mister sine tenner i alle aldre på grunn av hendelser som bil eller jobbrelaterte ulykker. Men hvis proteser er ikke et levedyktig eller komfortabelt alternativ, enkeltpersoner uten tenner kan fortsatt konsumere tilfredsstillende måltider hvis de forplikte seg til en myk diett av matvarer som lett kan svelges uten å tygge.

Bruksanvisning

•  Hold et øye med ernæring. Bare fordi tekstur og konsistens på maten du spiser kan ha til å endre seg, betyr ikke at kroppen kan tilpasse seg færre vitaminer, fiber, fett, kalorier eller mineraler. Ta en titt på USDA offisielle kostholdsreferanse intakes å fastslå hva slags og mengder av visse matvarer du trenger for å holde deg frisk. Bedre ennå, snakke med en ernæringsfysiolog som kan tilpasse måltidet plan.

Bruk en foodprosessor eller blender for å myke matvarer du bekymrer deg kanskje ikke være i stand til å svelge på egen hånd. Disse apparatene kan blande eller puré omtrent alle måltid, noe som gir deg alternativer som å bare hvor tykk, tynn, tykk eller glatt du vil at sluttproduktet skal være. Legg buljonger og juice for å hjelpe myke din favoritt kjøtt og frukt, henholdsvis.

Drikk rikelig med væske, skyting i seks til åtte glass væske, for eksempel vann, hver dag. Unngå sukkerholdige drikker som brus, som kan gjøre deg opp i vekt.

Konsumere veldig små porsjoner av mat og se om hva du spiser er vanskelig å tygge eller svelge. Ulike mennesker er i stand til å håndtere ulike varianter av matvarer, så ekstremt forsiktig prøving og feiling kan gi deg større frihet til å spise mat du trodde kunne være utenfor grensene. Husk, det er nok av mat som ikke trenger å bli blandet eller bearbeidet for å bli konsumert trygt. Fuktige, myke og "komfort" mat, som havregryn og potetmos, er ofte klar til å spise uansett om du har tenner.

Bruk en blender til å lage smoothies med blandinger av frukt og / eller myke grønnsaker. Bare fantasien setter grenser når det gjelder smoothie kombinasjoner. Bær og bananer lagt til kokos, mandel eller magre meieriprodukter melk gjør en tilfredsstillende måltid.

Hint

  • Alltid konsultere med legen din eller omsorgsperson før du forplikter deg til noen diett eller før du gjør endringer i ditt vanlige kosthold.