Digidexo.com

Er Elidel brukes til å behandle psoriasis?

Elidel er en aktuell krem ​​som kan brukes til å behandle noen typer psoriasis. Psoriasis er en autoimmun sykdom som påvirker huden. Personer med psoriasis utvikler hevet, røde plaketter eller lesjoner på huden som kan skalere, flake og klø. Elidel er en immunosuppresant, en medisin laget for å hindre immunforsvaret i å angripe kroppen din.

Status

Elidel er FDA-godkjent for å behandle en annen hud tilstand, eksem, men er ikke godkjent spesielt for psoriasis, ifølge American Academy of Family Physicians (aafp). The National Psoriasis Foundation forklarer at stoffet har vist seg å hjelpe noen psoriasispasienter og kan være foreskrevet off-label.

Effektivitet

The National Psoriasis Foundation sier at Elidel krem ​​kan brukes til å behandle psoriasis som oppstår på øyelokkene, leppene og rundt munnen.

Styrke

Psoriasispasienter blir ofte behandlet med en 1 prosent konsentrasjon av elidel fløte, i henhold til aafp.

Frekvens av bruk

Den aafp sier at Elidel krem ​​er mest effektiv når den brukes to ganger daglig til de berørte områdene av kroppen.

Side Effects

Folk som bruker Elidel på sine øyelokk eller lepper kan oppleve brenning løpet av de første programmene, ifølge National Psoriasis Foundation. Den aafp rapporterer at influensalignende symptomer kan også forekomme under bruken.