Digidexo.com

Hvordan hjelpe en Alzheimers pasient med Meals

Hvordan hjelpe en Alzheimers pasient med Meals


Mealtime kan være utfordrende når omsorg for en Alzheimers pasient. Ernæring er en viktig faktor i noen sykdom, og spise måltider sammen med venner eller familie gir en følelse av normalitet for noen med noen form for demens. Det finnes måter å bidra til å redusere måltidene stress og sikre din kjære får den næring han eller hun trenger.

Bruksanvisning

•  Sørg for at en person med Alzheimers sykdom er i stand til å tygge maten godt nok. Vekttap eller tannsykdom kan være en årsak til dårlige matvaner. Et besøk til tannlegen vil sikre at protesene passer ordentlig og løse eventuelle andre problemer som kan forstyrre med å spise.

Sett av nok tid til å sitte og nyte måltidet sammen. Som hoved vaktmester, kan du ha en begrenset mengde tid til å gjøre alt du trenger å gjøre. Men prøv å planlegge måltider og ta deg tid sitte og slappe av på måltidene.

Etablere et rolig miljø for måltidene. Begrense mengden av støy og distraksjon og oppmuntre rolig samtale blant andre mennesker ved bordet.

Velg mat som er lett for en Alzheimers pasient å spise. Avhengig av stadium av sykdommen, kan hans appetitt være fattig eller han kan ha problemer med å manipulere servise, noe som kan være frustrerende for dere begge. Tilveiebringe finger mat eller en bolle i stedet for en plate kan være nyttig

Reduser antall mat valg og serverer små porsjoner av hver. Begrens antall redskaper du gi ved bordet. Hvis du trenger å kutte maten i biter store stykker, gjør det før du plasserer den foran pasienten.

6. Ta vare på deg selv. Stress fra den daglige omsorgen for en Alzheimers pasient kan være overveldende for medhjelperen. Bli med i en støttegruppe i ditt lokalsamfunn eller snakke med din kjære en lege om måter å takle de kompliserte problemer forbundet med en Alzheimers diagnose.

Tips og advarsler

  • Hvis du har en pirkete eater, tilby sunn snacks i løpet av dagen.
  • Hindre utslipp ved å bruke kopper med lokk og sugerør.