Digidexo.com

Hvordan bruke en Advair inhalator

Advair er et medikament som brukes mot astma, bronkitt og emfysem. Den kombinerer to medisiner som kalles flutikason og salmeterol, som ifølge Drugs.com, fungerer som en bronkodilator for å puste lettelse. Advair kommer i både en disk og en inhalator. Følgende er instruksjoner om hvordan du bruker en Advair inhalator.

Bruksanvisning

Bruke Advair inhalator

•  Prime inhalatoren. Rist inhalatoren i fem sekunder, trykk ned på toppen av beholderen, og spray det en gang. Rist enheten igjen for ytterligere fem sekunder, trykk ned på beholderen, og spray det ytterligere tre ganger. Prime inhalatoren bare etter at du tar den ut av boksen, eller hvis du ikke har brukt det i fire uker eller mer.

Rist Advair enheten opp og ned i fem sekunder først i morgen. Pust ut en gang og legg munnen på munnstykket. Trykk på toppen av beholderen ned og puste sakte som medisinen er utlevert i munnen. Hold pusten i 10 sekunder eller så lenge som mulig, så pust normalt. Vent et halvt minutt, rist beholderen igjen i fem sekunder og gjenta bruk en gang. Bruk inhalatoren to ganger i kveld ca 12 timer senere, eller som anvist av legen din.

Etter hver bruk, skyll munnen grundig med munnvann i opptil 30 sekunder. Spytte munnvann ut og skylle munnen igjen.

Fjern beholderen og rense dispenseren enheten grundig med såpe og vann minst en gang per uke.

Tips og advarsler

  • Listen dosering er for folk som er 12 år eller over. Spør legen din hvor mye Advair barnet ditt bør bruke. Sørg for at du inhalerer dypt etter sprøyting inhalatoren i munnen, slik at medisinen får inn i lungene. Advair er i motsetning til Pro Air eller inhalatorer som brukes når du trenger det for å lindre astma eller pusteproblemer. Advair må anvendes to ganger per dag for å være effektiv i å forebygge kortpustethet eller andre symptomer. Den er kjent for å lindre pusteproblemer knyttet til både slim oppbygging og trange luftveier på grunn av muskelsammentrekninger. Det er viktig å skylle munnen etter bruk Advair fordi medisinen kan forårsake gjær infeksjoner og sår i munnen som trost.
  • Bruk aldri Advair hvis du har noen kjente allergier mot flutikason eller salmeterol. Disse medikamentene er også kjent under merkenavnene Flovent og Serevent. Ikke overskrid anbefalt dose, da dette kan forårsake bivirkninger som kvalme, hodepine, økt hjertefrekvens, beslag eller enda verre overdose symptomer.