Digidexo.com

Pentasa bivirkninger

Pentasa er navnet på en reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle ulike gastrointestinale tilstander, slik som proktitt, ulcerøs kolitt, Crohns sykdom og proctosigmoiditis. Det er en anti-inflammatorisk narkotika som fungerer for å minske ubehagelige symptomer, inkludert magesmerter og diaré. Som med alle typer reseptbelagte stoffet, er det noen mulige bivirkninger knyttet til bruk av Pentasa.

Vanlige bivirkninger

Det er noen vanlige bivirkninger som vanligvis sett på som mindreårig. Disse generelt avta i løpet av noen få dager, og inkluderer lã|net, svimmelhet, hodepine, milde følelser av kvalme, oppkast, magekramper, sår hals, feber (og andre influensalignende symptomer) og hudutslett.

Alvorlige bivirkninger

Det er også noen potensielt mer alvorlige bivirkninger som kan oppstå fra å ta Pentasa. Symptomer på en allergisk reaksjon blir sett på som alvorlig. Disse symptomene er tunge, leppe, svelg eller hevelse i ansiktet, har en hard tid puste, og bryte ut i elveblest. Andre mulige farlige bivirkninger er ekstreme magesmerter og blodig diaré. Dersom en person opplever noen av disse bivirkningene, han oppfordret til å søke legehjelp umiddelbart.

Legemiddelinteraksjoner

Det er noen legemidler som er kjent for å samhandle med Pentasa, dersom det tas samtidig. Noen av disse stoffene er takrolimus, azatioprin, pentamidin, antivirale medisiner (for eksempel adefovir, foscarnet og cidofovir), antibiotika (som rifampicin, vancomycin og Rimactane), aspirin, kreft medisiner (for eksempel oksaliplatin, tretinoin og cisplatin) og amfotericin B . Dersom en person tar noen av disse legemidlene, bør hun varsle sin lege før du bruker Pentasa.

Sjeldne bivirkninger

Det er noen sjeldne bivirkninger som anses å være svært alvorlige. Noen av disse alvorlige Pentasa bivirkninger er pounding, rask hjerterytme, kortpustethet, intense brystsmerter, uvanlig blåmerker eller blødninger, økt eller redusert mengder urin, mørkere urin, vedvarende kaster opp eller følelser av kvalme, og gulfarging av hud eller øynene.

Alkohol

Det er muligheten for at du tar Pentasa kan forårsake blødninger i magen. Sjansene for at dette skjer øker med personer som bruker alkohol på en daglig basis.