Digidexo.com

Hva er forskjellen mellom Provigil & Wellbutrin?

Provigil (modafinil), og Wellbutrin (bupropion) er to vanlige reseptbelagte medisiner som kan brukes til behandling av depresjon, men det er forskjeller i sine primære funksjoner og virkningsmekanismer i kroppen.

Provigil

Provigil (modafinil) brukes hovedsakelig for behandling av lidelser inkludert narkolepsi, obstruktiv søvnapné og skiftarbeid søvnforstyrrelse. Provigil arbeider for å bedre konsistent våkenhet for dem som lider av disse tilstandene.

Wellbutrin

Wellbutrin (bupropion) er foreskrevet for behandling av depresjon og værsyke (SAD). Wellbutrin arbeider for å øke spesifikke aktiviteten i hjernen til å balansere og forbedre humøret.

Modafinil

Modafinil er den generelle klassifiseringen av legemidler som inneholder Provigil samt Alertec, Vigicer og Modalert. Modafinil stimulerer orexin nevroner som fremmer våkenhet samt humør ekstrautstyr. Modafinil er primært brukes til årvåkenhet, men er også foreskrevet for behandling av attention-deficit hyperactivity disorder (ADHD) og som en forsterker til antidepressiva.

Bupropion

Bupropion inkluderer Wellbutrin og andre antidepressiva som Aplenzin og Budeprion og røykeslutt medisiner som Zyban. Physicians 'Desk Reference forklarer at bupropion arbeider for å balansere nivåene av dopamin og noradrenalin i hjernen.

Advarsler

Selv om både Provigil og Wellbutrin kan være foreskrevet for behandling av depresjon, alltid konsultere legen din for å finne ut hvilken resept er riktig for deg. Aldri selvmedisinering uten å konsultere lege for å unngå risiko for legemiddelinteraksjoner og alvorlige eller livstruende bivirkninger.