Digidexo.com

Vegetariske dietter for barn

Noen barn er født vegetarianere, skyr kjøtt fra en svært tidlig alder. De kan vokse til å tolerere det senere i livet, eller de kan aldri valgte å spise det. Andre er oppvokst vegetarianer med vilje av veggie foreldre. Som er tilfelle for de voksne, kan vegetarisk kosthold for barn forsyne barn med all den næring de trenger. Litt kunnskap og litt planlegging er alt som er nødvendig for å sørge for at ditt barns vegetarisk kosthold er både velsmakende og balansert.

Babyer og spedbarn

For de første månedene av livet, babyer trenger ingen annen mat enn morsmelk eller en høy kvalitet formel. Disse matvarer er utformet, enten av natur eller av vitenskapen, for å gi alle en baby caloric og ernæringsmessige behov. Mange mødre velger å amme opp gjennom de første årene av livet, begynner å supplere andre matvarer og snacks starter rundt fire eller fem måneder. Ingen spesielle hensyn eller justeringer er nødvendig for diett på dette punktet.

4-6 måneder

I denne alderen, er kjøttforbruket fortsatt ikke et problem. Dette er rundt den tiden da mødrene begynner overgangen sine babyer til fast føde. I tillegg til morsmelk eller morsmelkerstatning, babyer er på dette stadiet ofte matet enkle ris, havre eller bygg korn tilberedt med morsmelk eller morsmelkerstatning. Igjen, er det bryst eller flaske fortsatt møte alle barnets behov.

6-8 måneder

Dette er det viktig fase for å etablere sunne matvaner for din vegetarisk barnet. I løpet av denne tiden, begynner å utsette barnet ditt til så mange grønnsaker som du kan ved å tilberede dem hele veien og serverer dem mashed eller i små, myke biter. Mange foreldre begynner med potetmos, erter eller gulrøtter, men virkelig, de mer grønnsaker du utsetter barnet ditt til, til de mer grønnsaker hun trolig nyte som et barn og en voksen. Når du har hatt suksess med mashed og myke grønnsaker, prøv det samme med frukt som applesauce eller moste bananer. På rundt åtte måneder, kan du også begynne å mate babyen små biter av proteiner, som potets tofu og godt tilberedt og mashed bønner. De er også ofte i denne alderen, i stand til å spise kjeks, brød, ost og frokostblandinger. Start sakte, introdusere noen nye matvarer om gangen, supplere med morsmelk eller morsmelkerstatning til du bestemmer deg for å avvenne barnet ditt.

Gjennom barndommen

Gjennom resten av barndommen og inn i voksen alder, forblir diett lignende. Vegetariske barna trenger å sikre at de får nok protein, som er en oppgave lett avsluttet ved å inkludere bønner, melkeprodukter, nøtter, frø og tofu i sine dietter. Barn kan nyte mange tradisjonelle kid mat, som kylling nuggets og pølser på grunn av høy-protein vegetariske versjoner av disse matvarene. Siden barnet ikke spiser kjøtt, vil du trenger å supplere med vitamin B12. Du kan gjøre dette gjennom berikede matvarer som korn og soya melk, eller ved å tilby barne vitamin som inneholder anbefalt daglig dose. Så lenge kostholdet inneholder en god blanding av grønnsaker, frukt, korn, bønner og andre proteiner, bør barnet få tilstrekkelige mengder av alle de nødvendige vitaminer og mineraler.

Hva du skal se opp for

Hvis barnet ditt er sløv, eller ikke få vekt som er hensiktsmessig for hans utviklingsstadiet, skrive ned hans gjennomsnittlig meny og ta dette med deg til neste legetime. Det er mer sannsynlig at barnet opplever en overflate matallergi eller underliggende helsetilstand snarere enn underernæring eller mangel.