Digidexo.com

Blood Pressure retningslinjer for barn

En endring av livsstil eller en plutselig økning av et barns vekt kan gjøre det nødvendig for foreldre å overvåke sine barns blodtrykk så tidlig som tre år gammel. Selv spedbarn kan utvikle høyt blodtrykk, noe som kan utgjøre alvorlige komplikasjoner for barnet som hjertesykdom eller utbruddet av hjerneslag.

Fakta

Det er visse retningslinjer i USA for å avgjøre om et barn har høyt blodtrykk. Disse retningslinjene blir ofte oppdatert, avhengig av landets politikk for å ta vare på barn med hypertensjon. I 2004 Houston University of Texas implementert nye retningslinjer som inkluderte lesing blodtrykket hos barn fra tre år og oppover under rutinesykehusbesøk. De nye retningslinjene inkluderer reviderte blodtrykk klassifikasjoner, en guide til å vurdere høyt blodtrykk hos barn og en beskrivelse på hvordan du kan oppdage organskade hos barn.

Hypertensjon hos barn

En studie i JAMA, som inkluderte en befolkning på 5582 barn, viser at hypertensjon hos barn er stadig økende basert på undersøkelser foretatt 1988-1994 og 1999 til 2000 Blodtrykk registrert i 1999-2000 undersøkelsen er 1 og 2,9 mmHg høyere enn i den første undersøkelsen utført fra 1988 til 1994 Dette illustrerer virkningen utgjøres av endring i livsstil, kosthold og fysisk aktivitet blant barn fra slutten av 1980-tallet opp til de siste årene.

Blood Pressure Klassifisering

Skalaen for å bestemme hypertensjon hos barn er målt i prosentiler, ligner hvordan barneleger måle IQ rangering. De oppdaterte blodtrykk tabeller inkluderer den 50., 95. og 99nde prosentiler. 50-persentilen ble opprettet for å måle midtpunktet av normalt blodtrykk rekkevidde, mens 95-persentilen måler over gjennomsnittet punkt av hypertensjon hos barn. Endelig er den 99nde persentil det høyeste punktet av hypertensjon.

Terapi

De nye retningslinjene nevnt ovenfor også detalj metoder for behandling for barn med høyt blodtrykk. Normotensive, eller barn med normalt blodtrykk, er fortsatt oppfordres til å ta opp fysiske aktiviteter, opprettholde en ønskelig vekt, ha et balansert kosthold og få nok søvn. For prehypertensive barn, er endring i livsstil og kosthold anbefales. Imidlertid, dersom de oppviser andre indikasjoner slik som diabetes eller nyresykdommer, er farmakologisk terapi rådet.

Fordeler

De nevnte retningslinjer gi barn og leger både med fordelen av å oppdage hypertensjon på et tidlig stadium. Overvåking av økning og reduksjon av trykket av et barn blod gir foreldre muligheten til å endre barnets livsstil så tidlig som mulig og også kurere hypertensjon mens den fortsatt er på et tidlig stadium.