Digidexo.com

Rollen HDL

Høy tetthet lipo-protein (HDL) kolesterol består 01.03 til 01.04 av total kolesterolet. På grunn av sin positive rolle i kroppen, er HDL-kolesterol ofte kalt "gode kolesterolet".

Om HDL

HDL fjerner LDL (Kolesterol) fra blodet og transporterer det til leveren hvor det metaboliseres og utskilles fra kroppen.

Fordeler

Fordi HDL er instrumental i å fjerne dårlig kolesterol fra blodbanen, har høye nivåer av HDL kolesterol vært knyttet til en redusert risiko for hjerteinfarkt, hjerneslag og andre negative kardiovaskulære hendelser.

Trening

Regelmessig fysisk aktivitet øker kroppens produksjon av HDL kolesterol. Selv lett mosjon som gåing, hagearbeid eller delta i andre former for manuelt arbeid har vist seg å stimulere produksjonen av HDL, ifølge American Heart Association.

Diet

Forbruker sunne oljer som olivenolje og rapsolje kan øke HDL nivå. Andre kilder til HDL inkludere mat som er høy i omega-3 fettsyrer som tare eller fisk.

Nivåer

Kolesterol er målt i milligram per desiliter av blod. Ifølge Mayo Clinic for medisinsk forskning, bør voksne menn og kvinner satse på HDL nivåer av 60 mg / dL og høyere. HDL nivå bør ikke falle under 40 mg / dL.

Skadelige aktiviteter

Deltagelse i visse aktiviteter som røyking, mye drikking, som fører en stillesittende livsstil og gjøre usunn fettrik mat valg vil senke HDL nivå, og frarøve deg det kardiovaskulære beskyttelse av denne "gode kolesterolet".