Digidexo.com

Forskjeller mellom Protein Underernæring og Calorie Underernæring

Forskjeller mellom Protein Underernæring og Calorie Underernæring


Et protein som er en organisk forbindelse bestående av aminosyrer; en kalori er en enhet av energi fra maten vi spiser, inkludert de som inneholder protein. Helserisiko er assosiert med både protein og kalori feilernæring.

Protein

Protein er et næringsstoff som finnes i matvarer som kjøtt, meieriprodukter, sjømat, egg, nøtter, frø, bønner, erter og korn. Voksen bør forbruker et minimum av 0,8 gram protein for hver kilo kroppsvekt hver dag.

Calorie

Kalorier representerer energien fra mat; folk ofte telle kalorier når de kosthold og å holde styr på energi brukt under trening. Nesten alt vi spiser og drikker har kalorier. Protein inneholder 4 kalorier per gram.

Protein Underernæring

I protein feilernæring, gir dietten utilstrekkelig protein, noe som kan føre til helseproblemer som for eksempel mangel på muskelutvikling, hjerteproblemer, tap av muskelmasse, redusert immunforsvar, veksthemming og luftveisproblemer. Når alvorlig, kan protein feilernæring føre til døden.

Calorie Underernæring

I kaloriunderernæring, er kostholdet ikke er riktig eller ikke å gi nok mat, eller begge deler. Folk kan konsumere nok kalorier og likevel være mangelfull i nødvendige vitaminer og næringsstoffer. Riktig forvaltning av kaloriinntaket betyr å velge sunne matvarer for å lage kalorier teller, så vel som forbruker nok mat. Kalori feilernæring kan føre til vekttap, tretthet, hjerteproblemer og mange andre helseproblemer knyttet til nærings og vitaminmangel.

Forebygging / løsning

Den anbefalte mengden protein og kaloriinntaket avhenger av faktorer som vekt, kjønn, alder og mengden fysisk aktivitet. Det amerikanske Food and Drug Administration anbefaler rundt 2000 kalorier per dag for den gjennomsnittlige voksen kvinne (med minst 600 av disse kaloriene kommer fra fett) og rundt 2500 kalorier per dag for den gjennomsnittlige voksen mann (med 750 kalorier som kommer fra fett).