Digidexo.com

Bivirkninger av lutein og zeaxanthin

Bivirkninger av lutein og zeaxanthin


Lutein og zeaxanthin er næringsstoffer som finnes i grønne bladgrønnsaker, samt korn og egg. De har begge vist seg å være til stor nytte for øye helse ved å redusere kroniske øyesykdommer som aldersrelatert makuladegenerasjon (AMD) og grå stær. Begge kan finnes i mange typer kosttilskudd hvis frukt og grønnsaker er ikke en stor del av kostholdet ditt.

Bivirkninger av lutein

Det finnes ingen dokumenterte bivirkninger av lutein, men det anbefales at du ikke tar for mye av det næringsstoffet som det kan muligens akkumuleres i kroppen. The American Optometric Association sier at forskning viser at enkeltpersoner bør ta 10 mg Lutein en dag enten gjennom mat eller i supplement form.

Bivirkninger av zeaxanthin

Det er ingen rapporterte bivirkninger av zeaxanthin, men som med Lutein bør du bare ta foreslått dosering som anbefalt av legen din. Den AOA antyder individer konsumerer to mg Zeaxanthin døgnet.

Generelle bivirkninger

Hvis du tar Lutein og zeaxanthin i supplement form, kan det være flere bivirkninger, avhengig av supplement du velger. Drugs.com lister vanlige bivirkninger av multivitaminer og mineraler som urolig mage, hodepine eller uvanlig smak i munnen. For informasjon om en bestemt supplement, snakke med helsepersonell før du tar den.

Skin Health

Lutein støtter friske øyne, og har vist seg å forbedre huden. Den Lutein Information Bureau sier det "... filtrerer høy energi, blå bølgelengder av lys fra synlig lys spekteret med så mye som 90%. Blått lys, både innendørs belysning og sollys, antas å indusere oksidativt stress og mulig frie radikaler skader i organer som eksponeres for lys, for eksempel øyne og hud. "

Øyne

Ifølge American Optometric Association, "Utover å redusere risikoen for å utvikle øyesykdom, separate studier har vist at lutein og zeaxanthin bedre visuell ytelse på AMD-pasienter, kataraktpasienter og personer med god helse."

Foods

Lutein og zeaxanthin finnes i ulike matvarer. Noen er spinat, mais, grønne erter, brokkoli, egg, appelsiner, grønnkål, grønne grønnsaker og romanosalat.