Digidexo.com

Når skal medisinere for en lav Thyroid

Hypotyreose er en tilstand der skjoldbruskkjertelen er underactive. Dette er noen ganger også referert til som en lav skjoldbruskkjertelen. Hypotyreose utvikles som et resultat av skjoldbruskmanglende evne til å produsere thyreoideahormoner. Disse hormonene kalles tyroksin (T4) og trijodtyronin (T3). Legen din vil utføre tester for å finne ut hvor mye medisiner du trenger for å gjøre opp for de manglende hormoner i skjoldbruskkjertelen.

TSH

Sjekk dine TSH nivåer med legen din gjennom en blodprøve. TSH, eller skjoldbrusk stimulerende hormon, produseres av hypofysen, som ligger inne i hjernen din. TSH signaler til skjoldbruskkjertelen mengden av skjoldbrusk hormoner den trenger for å produsere å regulere kroppens metabolske rate. Dette påvirker appetitten, vekt, hjerterytme, humør, temperatur og avføring.

Ifølge LabtestsOnline.org, er en høy TSH nivå som indikerer en lav skjoldbruskkjertelen. Denne motsetningen kan være forvirrende. Dette høye nivået av TSH, derimot, betyr at hypofysen blir over-arbeidet fordi skjoldbruskkjertelen som ikke svarer. Et høyt TSH-nivå kan indikere andre skjoldbrusk problemer, så det er viktig at du sjekker T3 og T4 hormonnivået i blodet ditt også.

T3 og T4

Legen din bør sjekke T3 og T4 hormonnivået i blodet ditt for å gjøre en riktig diagnose. Ifølge LabtestsOnline.org, kan en mild tilfelle av hypotyroidisme indikeres ved et høyt nivå og TSH normale T3 og T4 hormonnivåer. En mer alvorlig tilfelle av en lav thyroid er angitt med et høyt nivå TSH i forbindelse med lav til normale nivåer T3 og T4 lave nivåer.