Digidexo.com

Lyse flekker på svart hud

Lyse flekker på svart hud kan ha mange årsaker. Men vanligvis stedene er en sykdom som kalles vitiligo. Dette er en tilstand i hvilken melanin bryter ned eller er skadet. Melanin er pigment ansvarlig for hårfarge, øyenfarge og hudfarge. Jo mer melanin en person har, jo mørkere hudfarge eller øyenfarge. Folk i alle etnisiteter lider av vitiligo. Men lyse flekker på svart hud er mer merkbare på grunn av kontrasten. Vitiligo påvirker alle forskjellig og det er derfor det finnes et bredt utvalg av behandlinger.

Identifikasjon

Ifølge artikkelen "Vitiligo" på Mayo Clinic nettsted, er vitiligo "pigment tap som produserer melke hvite flekker (depigmentation) på huden din." Andre, mindre vanlige skiltene er for tidlig gråning eller bleking av håret, øyenbryn og øyevipper.

Expert Insight

The Mayo Clinic rapporterer at vitiligo oppstår når melanin i huden "er ødelagt eller ikke produsert." På denne tiden, har forskere og leger ikke vet hvorfor eller hvordan melanin er skadet.

Teorier / Spekulasjoner

Forskere har noen teorier om hva som forårsaker vitiligo, men ingen har blitt bevist. Noen forskere tror vitiligo er forårsaket av et immunsystem uorden. Det er også noen bevis på at følelsesmessig stress eller enda en dårlig solbrenthet kan ha forårsaket tilstanden. Fordi vitiligo synes å kjøre i noen familier, kan gener også bidra til uorden.

Medisinske behandlinger

Det noen medisinske behandlinger for vitiligo. Ikke alt arbeid for alle. I de fleste tilfeller en person har til å prøve noen metoder for å finne den beste behandling eller kombinasjon av behandlinger for å behandle sykdommen. Behandlinger inkluderer reseptbelagte aktuelle salver som inneholder kortikosteroider eller immunomodulatorer (tacrolimus eller pimecrolimus) eller psoralen. Med noen behandlinger, er psoralen kombinert med lysbehandling eller lysterapi. The Mayo Clinic sier at forbedringer er vanligvis sett i seks til 18 måneder.

Alternative behandlinger

For folk som har slow-spredning vitiligo, noen leger anbefaler urten ginkgo. The Mayo Clinic foreslår å ta 40 mg kapsler tre ganger hver dag for å hindre videre vekst av lyse flekker. Iført solkrem for å beskytte mot UVA og UVB stråler er også viktig for behandling av vitiligo. Det er også mange typer skjuler makeup som dekker opp de lyse flekker å gi en jevnere hudtone.