Digidexo.com

Vitaminer som er viktig for huden

Vitaminer som er viktig for huden


Vår hud er det største organet i kroppen vår, utfører en rekke funksjoner som er nødvendig for liv. Huden trenger næringsstoffer for å holde seg frisk og gjøre sitt arbeid. Blant disse næringsstoffer, er det en rekke for vitaminer som er nødvendig.

Vitamin A

Vitamin A bistår i reparasjon og vekst av kroppens vev, og bidrar til å holde huden sykdomsfri, glatt og myk. Det har blitt brukt eksternt for acne, byller, carbuncles, impetigo og åpne sår.

Riboflavin

Vitamin B2 (riboflavin) arbeider med enzymer i utnyttelse av celle oksygen og er derfor viktig for celle respirasjon, noe som bidrar til å opprettholde hud.

Pantotensyre

Vitamin B5, eller pantotensyre, bistår i utnyttelsen av riboflavin, bidrar til å øke produksjonen av kortison og andre adrenal hormoner viktig for sunn hud, og beskytter mot cellulær skade forårsaket av overdreven stråling. Det hjelper å forebygge rynker og for tidlig aldring.

The B Complex

Kollektivt, B-kompleks vitaminer sikre normal cellefunksjon og forebygge eller bidra til å korrigere abscess, kviser, liggesår, blåmerker, brannsår, flass, eksem, eksem, psoriasis og helvetesild.

Vitamin C

En primær funksjon av askorbinsyre (vitamin C) er å opprettholde kollagen, et vesentlig protein for dannelsen av bindevevet i huden. Vitamin C hjelper i healing sår og brannsår, og letter dannelsen av bindevev i arr.

Vitamin E

Vitamin E har vært nyttig i helbredelse av skrubbsår, huden sår og brent vev. Det løser opp eller hindrer arr vev, inkludert de som er forårsaket av akne.