Digidexo.com

High Blood Presure & Menopause

High Blood Presure & Menopause


Under overgangsalderen, kan fysiske og psykiske problemer oppstår. De fleste av disse problemene vil være forårsaket på grunn av hormonelle endringer i kroppen. Disse effektene kan gå fra unormal vektøkning, humørsvingninger og slapphet, til alvorlige anfall av depresjon. Alle disse forholdene ikke skje med hver menopausal kvinne, men de som rammes av dem kan utvikle høyt blodtrykk.

Vektøkning

Menopause kan endre måten en kvinnes kroppen bryter ned hennes fettinntaket. For noen kvinner, forandrer dette hormonell ubalanse måten kroppen lagrer fettet allerede i kroppen.

Buk fett kan være av spesiell interesse for menopausal kvinne. Overflødig fett som er gjennomført i dette området setter en belastning på kroppens organer. Dette gjelder spesielt for hjertet. Når hjertet har press på den, har det å pumpe vanskeligere å levere resten av kroppen med blod. Dette kan føre til et problem med hjertets naturlige rytme, og kan føre til høyt blodtrykk.

Tap av energi

Hormonelle endringer og svingninger i overgangsalderen kan føre til en langsom metabolisme. Når stoffskiftet bremser, kan en kvinne føler hun har mindre energi, og i noen alvorlige tilfeller, føler hun har ingen energi i det hele tatt. Når kroppen ikke har noen bevegelse, er det ikke behov for hjertet til å fungere som det normalt ville. Denne loven alene kan føre til et problem med blodtrykket. Mer farlig, skjønt, er etter lange perioder uten aktivitet, når hjertet ikke blir jobbet - den minste bit av anstrengelse kan faktisk føre til stress på hjertet og føre til perioder med høyt blodtrykk.

Depresjon

Noen kvinner faller inn i en depresjon i overgangsalder. Denne depresjon kan være forårsaket av hormonell ubalanse som oppstår, eller kan være på grunn av aldring. Noen kvinner har en hard tid håndtere det faktum at de ikke lenger er i stand til å få barn, mens andre føler at når de når overgangsalderen, er neste trinn død. Den stress og depresjon som oppstår kan forårsake blodtrykket til å stige og kan kreve medisiner for depresjon og høyt blodtrykk.

Drikking og røyking

Noen kvinner, mens feire sin reise fra fertil år til sine avslappende år, tror kanskje dette er tiden for å nyte og ta opp drikking og røyking. Noen kan ta opp drikker i et forsøk på å lindre depresjon, og røyking kan tas opp for å bekjempe vektøkning. Men både drikking og røyking kan føre til stress på hjertet, noe som kan føre til både høyt blodtrykk og hjertesykdom.

Se blodtrykket

Vurdere å treffe tiltak i overgangsalderen som vil føre til en sunnere livsstil. Ta blodtrykket på en jevnlig basis. Spis sunn mat som inneholder mye fiber og lite fett. Inneholde noen form for fysisk aktivitet hver dag. Ikke vær redd for å snakke med legen din om eventuelle bekymringer du måtte ha om overgangsalder.