Digidexo.com

Hjertet sunt menyen plan

Hjertet sunt menyen plan


Velger å spise et hjerte-sunt kosthold kan spare deg fra høyt blodtrykk og livstruende hjerte-og karsykdommer. Selv om det ikke er lett å endre matvaner, kan du begynne med å innlemme mindre endringer i din livsstil gradvis. I tillegg spiser hele korn, friske grønnsaker og frukt og magre proteiner, samt å redusere salt i kosten kan legge år med vitalitet og helse til livet ditt.

Helkorn

Velg hjerte-sunn hele korn mel, brød, pasta og kornprodukter over raffinert hvite korn og velge brun ris over hvit ris. Velg 100 prosent hele korn eller hel-hvete brød, hel-hvete mel og fiberrikt korn som har minst fem gram fiber per servering. Du kan også legge til bakken flaxseeds og brune frø som inneholder omega-3 fettsyrer og fiber til din frokostblanding og yoghurt for å forbedre daglig hele korn inntak.
Unngå potetgull, muffins, donuts, cornbread og raske brød, egg nudler, høy-fett snack crackers og frosne vafler.

Salt

Spise en diett med for mye salt i det kan føre til høyt blodtrykk, en forgjenger til hjerte-og karsykdommer. Tilbered dine egne matvarer for å unngå høye saltnivåer finnes i de fleste bearbeidede varianter, for eksempel frosne middager og hermetisert supper. Bruk redusert natrium versjoner av sauser som soyasaus og ketchup og erstatte bordsalt med flavorful urter og krydder, for eksempel italiensk krydder, spisskummen og chilipulver.

Frukt og grønnsaker

Spis frisk frukt og grønnsaker hver dag. Ifølge American Heart Association, kan spise et utvalg av frukt og grønnsaker bidra til å kontrollere blodtrykket og vekt. De inneholder også elementer som kan forebygge hjertesykdom og er lav i kalorier og høy i fiber.
Hold kutt brokkoli, blomkål og gulrøtter i kjøleskapet for snacking og sette druer, bananer, fersken og epler i en bolle på kjøkkenbordet eller benken for å oppmuntre deg selv og dine familiemedlemmer til å spise dem hver dag. Ta med en fruktsalat i lunsjen din rutine og husk å spise en liten salat før måltider slik at du ikke overspiser tyngre, mindre sunn mat.

Lean Protein

Begrens inntak av protein til mager fisk, fjærkre og kjøtt, eggehviter eller egg substitutter, og magre meieriprodukter. Velg skummet melk over hele melk og innlemme erter, soya og bønner inn dine oppskrifter. Unngå innmat og panert og stekt kjøtt, kjøttpålegg, eggeplommer, bacon, pølser og pølser.

Elementer for å eliminere

Eliminere eller sterkt redusere kolesterol og usunne trans og mettet fett. Velg raps og olivenolje og trans-fett-fri margerines løpet smult, smør og hydrogenert margarin.