Digidexo.com

Om kronisk hodepine og nakkesmerter

Om kronisk hodepine og nakkesmerter


Kronisk hodepine med nakkesmerter bør ikke ignoreres, da disse kan være tegn på en alvorlig sykdom eller skade. Ifølge American Pain Society, er enhver type smerte tilstand anses kronisk når det skjer daglig i en måned eller mer. Selv om årsaken er diagnostisert som "bare" spenningshodepine, kan smertene være ganske ødeleggende.

Årsaker

Årsakene til hodepine med nakkesmerter kan være spenning-type hodepine, cervical stamme (whiplash), skade, svulster eller andre vekster i nakken eller ryggraden som kan trykke mot nerver, hode eller hals kreft, behandlinger for kreft, leddgikt, fibromyalgi, klinisk depresjon eller kjeveledd syndrom (TMJ). Det er imidlertid mulig for årsaker aldri å bli funnet for noen mennesker med kronisk smerte.

Komplikasjoner

Personer med kroniske smerter vil sannsynligvis også ha klinisk depresjon (også kalt alvorlig depresjon). En Wayne University studie publisert i juni 2009 utgaven av The Journal of Pain anbefaler at alle pasienter som lider av noen kronisk smerte tilstand - særlig middelaldrende kvinner eller afro-amerikanere av begge kjønn - bør også spørre sine leger å screene dem for depresjon. Dette screening prosessen er gjort ved å svare på en rekke spørsmål.

Andre symptomer

Siden det er så mange årsaker til kroniske hode og nakkesmerter, er det svært viktig at legen er informert om andre symptomer som emosjonelle vansker, koordineringsproblemer, vedvarende feber, tap av matlyst, kvalme, oppkast, stivhet i ledd, problemer med å spise, problemer med å svelge, hevelser eller følsomhet for lys.

Diagnose

Ifølge Cleveland Clinic, diagnose av årsaken til kronisk hode og nakkesmerter inkluderer ofte fysisk undersøkelse av pasienten, røntgen, EMG eller MR av hode og nakke, og studier som fokuserer på nervene (spesielt trigeminusnerven at går fra halsen til baksiden av hodet) som kan innebære nerveblokk injeksjoner for å se om at nerven er årsaken til smerten. Ved mistanke om TMJ, kan pasienten trenger å gå til tannlegen for å se om pasienten viser noen karakteristiske tannskader.

Behandling

Behandling avhenger helt av årsaken til kronisk hode og nakkesmerter. Personer med TMJ noen ganger bedre med et tannimplantat. Tension-type hodepine svare på smertestillende samt avslapping teknikker som dyp pusting og skånsom selv-massasje. Leddgikt pasienter kan forbedre med en kombinasjon av medisiner og regelmessig mosjon for å holde leddene smidig. Kirurgi for TMJ, kreft eller leddgikt er gjort bare som en siste utvei.