Digidexo.com

Har Niacin fart på forbrenningen?

Niacin, en av forbindelsene i de B-kompleks vitaminer, er et essensielt næringsstoff. Også kjent som vitamin B3, kan du finne niacin i matvarer som meieriprodukter, fjærkre, fisk, egg, magert kjøtt, nøtter og belgfrukter. Forstå om niacin setter fart på stoffskiftet krever større kunnskap om niacin funksjon i kroppen så vel som dens fordeler.

Funksjon

Som alle B-vitaminer, spiller niacin en rolle i kroppens stoffskifte, i hovedsak konvertering mat - spesielt karbohydrater - til energi. Niacin brytes ned til forbindelser som til slutt blir kritiske aktører i celle metabolisme og DNA-reparasjon.

På grunn av måten niacin virker i kroppen, vil større eller mindre mengder av vitamin ha en virkning på den generelle helse - mangler kan forårsake pellagra, og overdoser kan føre til skader på leveren - men varierende mengder av niacin vil ikke påvirke hastigheten som kroppen transformeres mat til energi.

Betraktninger

I tillegg til sin rolle i å transformere mat til energi, holder niacin huden og fordøyelsessystemet sunt. Forskere har også oppdaget at niacin øker HDL (bra) kolesterol og reduserer LDL (dårlig) kolesterol. Av denne grunn, mange leger foreskrive en niacin supplement til pasienter med høye kolesterolverdier og anbefale kosttilskudd justeringer for å redusere fettinntaket og øke inntaket av naturlige kilder til niacin.

Nyere studier, blant annet en publisert i "Journal of Neuroscience", også har funnet ut at niacin kan ha en oppkvikkende effekt på de kognitive evnene til Alzheimer-pasienter.