Digidexo.com

Akupunktur for hårvekst

Akupunktur er en gammel helse behandling som utføres ved å sette svært små nåler inn trykkpunkter på kroppen, og selv om du kanskje føler en liten klype, det er ikke en smertefull prosedyre. Den er basert på ideen om at en livsenergien, eller qi, strømmer langs 14 baner, eller meridianer, inne i menneskekroppen. Akupunkturpunkter er områder av kroppen som ligger langs disse meridianene, og det er ca 2000 av dem.

Origins

Akupunkturbehandling er mer enn 5000 år gammel, og i motsetning til det mange tror det var ikke utelukkende en kinesisk praksis. Ulike metoder for akupunktur har vært brukt gjennom historien av folk fra hele verden, inkludert eskimoer, arabere og sørafrikanske bantu høvdingene.
Den gamle kinesiske medisinske teksten "Huangdi Neijing Su Wen" ble skrevet rundt 200 f.Kr. og inkluderte informasjon om akupunktur, som nå praktiseres over hele verden, med mer enn 8000 utøvere i USA alene.

Tradisjonell filosofi

Akupunktur opererer på teorien om at vår livsenergi, eller qi, må flyte uforstyrret gjennom kroppen vår. Qi, blod og kroppsvæsker er de tre stoffene som utgjør legemet, og regulerer våre funksjoner. Helsen og sirkulasjon av blod og kroppsvæsker være avhengig av den riktige strømning av qi.
Når den naturlige flyten av qi er blokkert eller avbrutt kan det medføre visse plager. Akupunktur blir kvitt disse hindringene og lar qi til å flyte skikkelig igjen, og dermed herding sykdom.

Western Theory

Den moderne vestlige forklaring er at akupunktur fungerer fordi innsetting av nåler i bestemte punkter stimulerer vår sentrale nervesystemet å løslate biokjemikalier som hormoner og signalstoffer. Disse biokjemikalier deretter bidra til å lette smerter, regulere kroppen vår fungerer, og styrke immunforsvaret vårt.

Akupunktur og hårvekst

Akupunktur har lenge vært brukt til å behandle en rekke lidelser hår, slik som hår tap og sprøtt hår. Ifølge kinesisk medisin, er helsen til håret ditt avhengig av kvaliteten og sirkulasjon av blodet. Det antas at akupunktur kan korrigere giftighet i blodet og stimulerer blodsirkulasjonen i hodebunnen, som vil bidra til å reparere skadede celler, stimulere ny cellevekst, og styrke hårsekkene, noe som resulterer i hårvekst.

Effekt

Akupunktur har vist seg å øke blodsirkulasjonen i hodebunnen, men det har ikke blitt bevist at bedre sirkulasjon i hodebunnen fører til hårvekst. Det er mye anekdotiske bevis, samt noen små studier, som konkluderer med at akupunktur kan bidra til å stimulere hårvekst.