Digidexo.com

Hvordan Vitamin C bidrar til å absorbere jern

Hvordan Vitamin C bidrar til å absorbere jern


Jern og vitamin C er begge viktige næringsstoffer for menneskekroppen. De har begge bestemte roller i å bidra til å opprettholde en sunn kropp. De arbeider også sammen, som vitamin C har vist seg å øke absorpsjonen av jern.

Iron

Jern er et mineral som hjelpemidler i produksjonen av røde blodceller, noe som fører oksygen til alle muskler i kroppen. I tillegg hjelper jern produsere bindevev og nevrotransmittere i hjernen, og bidrar til å opprettholde et sunt immunsystem. Jern mangel er en av de mest vanlige næringsstoffer mangler.

Vitamin C

Vitamin C er et vannløselig vitamin som også kalles askorbinsyre. I menneskekroppen er det ansvarlig for å bygge kollagen i bein, brusk, muskler og blodkar. Det hjelper også bekjempe infeksjoner og helbrede kutt. Når tatt med jern, det hjelper også kroppen absorbere mer jern.

Absorpsjon

Tallrike studier har vist at vitamin C øker jernopptaket. De fleste studier sier vitamin C er mest fordelaktig bidrar til å absorbere jern finnes i grønnsaker, sammenlignet med kjøttkilder. Effekten kan være to til tre ganger høyere i jern absorpsjon.

Kilder

Rødt kjøtt, lever, bønner, poteter med hud, rosiner og beriket brød og korn er all mat kilder til jern. Kilder til vitamin C inkluderer sitrusfrukter, brokkoli, tomater, grønn paprika, appelsin og grapefrukt juice.