Digidexo.com

Hvordan snakke med legen din om HPV

Hvordan snakke med legen din om HPV


Hvis du føler at du er i faresonen for å pådra HPV, bør du snakke med legen din. Hun vil være i stand til å hjelpe deg med riktig diagnostisere virus, samt diskutere riktige metoder for å redusere sjansen for infeksjon.

Hvordan snakke med legen din om HPV

Snakk med legen din om HPV

•  Har du en årlig bekken eksamen og pap test. Avhengig av din tilstand og forsikring, kan din primære omsorg lege utføre denne rutinen eksamen, eller du kan gå til en gynekolog.

Snakk med legen din om HPV-vaksinasjoner tilgjengelig. Vaksinen anbefales for unge kvinner i alderen ni til 26. Hvis du er seksuelt aktiv, kan vaksinen bidra til å forhindre livmorhalskreft.

Be om en HPV-test hvis du er over en alder av 30. En enkel viral DNA-test av livmorhalsvegg tester for alle stammer av HPV. En normal testresultat kan bety at du kan vente lenger mellom rutinemessige Pap tester.

Snakk med legen din om de vanligste risikoene som kan føre til sammentrekning av HPV. Du bør diskutere ulike prevensjonsmetoder og hvordan du best kan hindre smitte.

HPV er en av de mest vanlige seksuelt overførbare sykdommer, og infiserer flere millioner kvinner årlig. Ikke vær redd for å snakke med legen din. Viruset er ikke bare vanlig, men også enkel å håndtere.

Besøk Center for Disease Control (CDC) hjemmeside for generell informasjon om HPV (se Ressurser nedenfor). Lære så mye du kan om viruset vil bedre forberede deg til å snakke med deg lege.

Skriv ut en kopi av spørsmål du bør spørre legen din om HPV. En slik liste er tilgjengelig fra PBS Second Opinion hjemmeside (se Ressurser nedenfor). Spørsmålene som tilbys er et flott utgangspunkt for en diskusjon med legen din. Tar med deg listen vil hjelpe deg å huske å spørre alle de spørsmål du måtte ha.

Hint

  • En positiv HPV-test betyr ikke at du har livmorhalskreft. Ikke alle stammer av HPV føre til livmorhalskreft, men tilstedeværelsen av viruset kan bety at du er mer utsatt for pre-cancerous endringer i livmorhalsen.