Digidexo.com

Tran Fordeler og bivirkninger

Tran er hentet fra torsk, som er en kaldtvannsfisk. Den har en høy mengde av omega-3 fettsyre. Dette, sammen med omega-6, er en essensiell fettsyre. Dette betyr at kroppen ikke kan produsere dem, men de er avgjørende for riktig funksjon. Tran kan finnes i form av gel-kapsler eller i form av oljen i seg selv, og det er vanligvis tatt 2-3 ganger daglig. Oljen kan tilsettes til salater, helles over dampede grønnsaker, eller det kan blandes inn i en smoothie. Uansett hvilken form eller preparatet du bruker for tran, det kommer med fordeler og noen bivirkninger.

Betennelse

I løpet av tiden, kan bindevevet i leddene i kroppen blir brutt ned og brytes ned, noe som kan føre til smerter og betennelser. Noen forhold som kan da oppstå er leddgikt, bursitt og senebetennelse. Tran er brukt for å bidra til å bekjempe betennelser, og det hjelper også å smøre leddene, som kan øke omfanget av bevegelse.

Hjerte

Hjertet er en av de sterkeste musklene i kroppen. Den trenger å pumpe blodet gjennom hele systemet, inkludert alle de organer. I løpet av tiden, har det en tendens til å ikke fungere optimalt på grunn av blodårene tettes opp med plakk og blodet blir klissete. Dette er vanligvis et resultat av en fettrik diett og leve et stillesittende livsstil. Tran bidrar til å redusere klebrighet i blodet og hjelper også lavere høye kolesterolverdier.

Barn

Barn kan også ha nytte av tran. De er ofte utsatt for å utvikle infeksjoner i mellomøret. Når kosthold et barn mangler i vitamin A og selen, de har en økt risiko for å få ørebetennelse. Dersom tran brukes i forbindelse med en multivitamin som inneholder selen og vitamin A, kan sjansene for å få et mellomøret infeksjon reduseres.

Psoriasis

Psoriasis er en tilstand som angriper huden. Det kan bryte ut hvor som helst fra hodebunnen helt frem. I denne tilstanden, cellene i huden vokser for fort, noe som fører til røde flekker som kan bli betent, skjellende og kløende. Psoriasis er en autoimmun sykdom som leddgikt, og tran kan brukes til å behandle den.

Blodpropp

Det er noen mennesker som må ta antikoagulerende medisiner for å tynne blodet deres. De omega-3 fettsyrene som finnes i tran avbryte kroppens evne til å danne blodpropper. Tar det i store mengder kan øke risikofaktorer for rammet av slag. Personer som har ekstremt høyt blodtrykk eller som har blødningsforstyrrelser er også i faresonen, og bør ikke ta tran.

Fødselsskader

Tran har også noen andre vitaminer i det som er gunstig for kroppen. Dette er vitamin A og vitamin D. Begge disse bidra til å fremme sunne bein, tenner, negler og hud, men det er et unntak til dette. Hvis det blir tatt tran i store mengder, kvinner i fruktbar alder risikerer sine nyfødte som har fødselsskader på grunn av den høye vitamin A innhold. Store mengder av vitamin A kan også føre til svekket bein og svekke deres vekst.