Digidexo.com

Testing for HIV & AIDS

Testing for HIV & AIDS

Viktigheten av Testing

HIV (humant immunsviktvirus) og aids (Acquired Immune Deficiency Syndrome) er begge virus som i dag ikke har noen kur. De er også begge svært smittsom sykdom som spres via seksuelle væsker og blod. Komme testet ikke bare tillater deg å komme på anti-retrovirale medisiner for å bremse utviklingen av sykdommen, men det gir deg også muligheten til å beskytte andre ved at du kan endre atferd og hindre spredning av viruset til andre seksualpartnere.

Hvem bør testes?

Alle som har hatt sex kan teoretisk være i fare for HIV og AIDS. Men noen mennesker har en svært høy risiko for infeksjon. Hvis du noen gang har hatt ubeskyttet sex med menn som har sex med menn eller flere partnere du bør bli testet for HIV / AIDS. Dette omfatter ikke bare vaginal sex, men anal og oral også. Hvis du noen gang har byttet sex for penger bør du også testes. Også, hvis du noen gang har injisert narkotika eller steroider med en delt nål med andre, bør du også testes.

Når å få testet

De fleste HIV / AIDS test kan oppdage virus i systemet innen 2 til 8 uker med eksponering. De fleste gjenkjenning tester søke etter spesifikke antistoffer som er laget av kroppen din til å bekjempe viruset. Siden disse antistoffer er spesifikke for HIV og AIDS, kan testen ser for økte nivåer av antistoffer for å påvise infeksjon. Selv om du tester negativt etter din første test, bør du teste på nytt i 6. måned. Dette er for å sikre at du ikke får en falsk negativ eller positiv på første test.

Hvordan testen Works

HIV / AIDS tester arbeid ved å teste blod, urin eller spytt. De fleste testene bruke blod, som det er de mest nøyaktige metode for å teste for viruset. Blodet trekker fra armen og plasseres i test ampuller. Ampullene blir deretter sendt til et laboratorium hvor en medisinsk teknolog studerer prøven for økte nivåer av spesifikke antistoffer som er unike for viruset. Hvis disse antistoffer er til stede, er viruset også tilstede. I noen tilfeller, hvis sykdommen har kommet langt nok inn i systemet, medisinsk teknolog, kan også være i stand til å detektere selve viruset.

RNA-tester

RNA-tester er den raskeste metoden for påvisning for HIV / AIDS. De er også den mest kostbare. RNA-prøver ser for selve genetiske materialet av virus i blodet. Dette gjør at testen kan registrere HIV / AIDS-viruset selv før kroppen har hatt en sjanse til å bygge antistoffer mot det.