Digidexo.com

The Best Vitaminer for å øke hårvekst

The Best Vitaminer for å øke hårvekst


Mangel på hår eller svekket hårvekst er en kilde til bekymring. En rekke faktorer påvirker hårveksten: alopecia; mannlig mønster balding brakt videre av alder eller skadede hårsekker; unødig stress; visse medisinske tilstander; genetikk; eller dårlig ernæring. Et balansert kosthold er den beste måten å sikre at håret helse. Det er også visse vitaminer som bidrar til å fremme hår vekst, selv om påstandene er ikke avgjørende.

B-vitaminer

Ifølge University of Maryland Medical Center, spise mat rik på B-vitaminer hjelper hårvekst. For eksempel øker B3 sirkulasjonen i hodebunnen, for derved å fremme hårvekst. Vann-oppløselige biotin, vitamin eller B7, er funnet i slike matvarer som lever, laks, soya, korn, blomkål og gjær. Biotin tilskudd bidrar til å stoppe håravfall, spesielt hvis det er en eksisterende biotin mangel. Ifølge Natural News, B12, en komponent av hår, bidrar til å forhindre håravfall; inositol bidrar til raskere hårvekst. Mat rik på B-vitaminer inneholder grønne bladgrønnsaker, kjøtt, egg og sjømat.

Vitamin A

Vitamin A er et fettløselig vitamin som finnes i animalske eller plantekilder. Matvarer som lever, nyre, egg og dagbok inneholder den aktive formen av vitamin A, retinol. Fargesterke grønnsaker og frukt som gulrøtter, gresskar, spinat, aprikoser, fersken og paprika inneholder beta-karoten, som har den høyeste vitamin A-aktivitet. Vitamin A er nødvendig for riktig funksjon av sunne tenner, hud, syn, skjelett og bløtvev, og sunt hår. I henhold til World of Hair, vitamin A bidrar til å produsere sunn talg i hodebunnen, som i sin tur fremmer sunn hårvekst.

Vitamin C

Vitamin C er kjent for sin kraftige antioksidant egenskaper. Det øker immunforsvaret, bekjemper skadelige frie radikaler og opprettholder sunn hud og hår. Ifølge Holistisk Online, opprettholder vitamin C helsen til kapillærer som frakter blod til hårsekkene, og dermed fremme hodebunnen sirkulasjon. Frukt og grønnsaker som er rike på vitamin C inkluderer sitrusfrukter, kiwi, meloner, blåbær, tomater og mørkegrønne bladgrønnsaker. Når du tar en vitamin C supplement, University of Maryland Medical Center antyder 500 til 1000 mg, tatt to ganger daglig.

Vitamin E

Ifølge Medline Plus, er vitamin E en fettløselig antioksidant som beskytter mot frie radikaler skader på celler, vev og organer. Vitamin E bidrar også til med dannelsen av røde blodceller. Tilstrekkelig inntak av vitamin E sikrer riktig blodsirkulasjonen i hodebunnen, som igjen oppfordrer hårvekst. Naturlige kilder til vitamin E inkluderer hvetekim, nøtter, frø, oliven, grønne bladgrønnsaker og sunne oljer som mais, solsikke og oliven.