Digidexo.com

Årsakene til Alopecia i en Kvinne

Årsakene til Alopecia i en Kvinne


Kvinner, som menn, er utsatt for hårtap. Hårtap er en uopphørlig problem for kvinner rundt om i verden. Hårtap (alopecia) hos kvinner skyldes flere faktorer. Avhengig av årsaken til alopecia, frekvensen av håravfall også kan variere. Siden håret er en kronen juvelen for kvinner, er det viktig å grundig forstå hvordan hårtap fungerer. Tilstrekkelig kunnskap skal bidra til å redusere risikoen.

Androgener / Testosterones

Androgen alopeci (AGA) påvirker nesten 40 prosent av kvinner i overgangsalderen, og 20 prosent som nærmer endring av livet. Denne typen hårtap er på grunn av effektene av androgener i kroppen. Androgen er en familie av hormoner; hormonet testosteron aktiverer kroppens hårsekker. Men den gjør det motsatte på hårsekkene i hodebunnen. Når hårsekkene blir deaktivert, mister den enkelte hår. Testosteronnivå også diktere hårtap. Kvinner med høyere testosteronnivå tendens til å ha mer hår tap. Videre, hvis androgen nivåer forbli høy for en periode, kan det oppsamling føre hårsekkene krymper, øker risikoen for hårtap.

Østrogen

En annen hormonell faktor som påvirker hårtap hos kvinner er østrogen. Østrogennivået bestemmer hvordan rikelig en kvinnelig hår vil bli. Østrogen stimulerer hårvekst og levetid. Følgelig er østrogenmangel en viktig faktor i hårtap. Vanligvis, når kvinner kommer til menopausal scenen, østrogennivået faller, noe som begrenser kroppens støtte for hår vekst og styrke. Effekten av østrogen på kvinner forskjellig. Det er noen tilfeller der hårtap vedvarer i et par måneder, mens andre opplever det for et par år.

Svakt immunsystem

En annen årsak til hårtap hos kvinner er unormalt i immunsystemet. Ofte diagnostisert som alopecia areata, oppstår denne typen tap når immunsystemet angriper kroppens hårsekkene, forstyrre hårvekst. Selv om det ikke er klart hvorfor immunsystem angriper hårsekkene, tilstanden er knyttet til helsemessige forhold som for eksempel allergiske lidelser. Andre helsemessige forhold knyttet til hårtap: ulcerøs kolitt, skjoldbrusk sykdom og revmatoid artritt.