Digidexo.com

Hva er behandlingen for hetetokter?

Hetetokter er forårsaket av hormon endringer, de fleste som oppstår i overgangsalderen eller i brystkreft overlevende. Ofte, hvis de blir godt tolerert og ikke forstyrrer dagliglivet, de krever ingen behandling i det hele tatt, eller en kald drink eller sirkulerende luft kan gi lindring. Når hetetokter forårsake forstyrrelse av daglige rutine eller er spesielt plagsomme, kan behandling være nødvendig.

Endring i rutine

Vane og endring i kostholdet kan redusere alvorlighetsgraden og gi effektiv behandling for hetetokter. Røyking gjør hetetokter verre, så hvis du kan slutte, vil du sannsynligvis føle deg bedre. Alkoholbruk og spise krydret mat kan også forverre hetetokter. Med hensyn til når du opplever hetetokter, kan du være i stand til å finne ut hva som utløser dem for deg og unngå disse tingene.

Ufrivillig barnløshet

Østrogen og progesteron er hormoner vanligvis foreskrevet for behandling av hetetokter som er moderat til alvorlig. Legen vil nøye vurdere din medisinske historie for å finne ut om fordelene ved å bruke den ene eller den andre er verdt risikoen. Hvis du noen gang har hatt kreft eller blodpropp, kan østrogen ikke være sikker, og progesteron vil bli brukt. I begge tilfeller vil den minste dosen som brukes for den korteste tid.

Reiki, Yoga og meditasjon

Reiki er en energi healing praksis som kan brukes av hvem som helst. Det er en trygg behandling for hetetokter. The Reiki utøveren plasserer hendene på eller over energisentre i kroppen. De fleste mennesker føler seg rolig og avslappet, noe som gir oppløsning på irritasjonen av hetetokter. Yoga og meditasjon også gi dyp avslapning og ro, noe som kan redusere hetetokter.

Herbal rettsmidler

Klaseormedrue er en populær behandling for hetetokter, spesielt i USA. Det er lett tilgjengelig i helsekostbutikker og også i enkelte dagligvarebutikker og kjøpesentre. Soya og rødkløver brukes i Asia, og kvinner der rapporterer færre tilfeller av hetetokter, ifølge Mayo Clinic. Reseptbelagte legemidler kommer fra planter også, så hvis du er under omsorg av en lege, kan du fortelle ham om alle dine medisiner, inkludert urter, for å sørge for at det er ingen kjente interaksjoner.

Mindre kjente behandlinger for hetetokter

Tre typer legemidler som brukes for å kontrollere anfall, migrene, depresjon og høyt blodtrykk har vist seg å være effektiv behandling for alvorlige hetetokter. Dette er Gabapentin (et anfall medisin), SSRI som vanligvis behandle depresjon og Clonidine, som normalt brukes mot høyt blodtrykk. Selv om disse stoffene har blitt godkjent av FDA, de har ikke vært spesielt godkjent for å behandle hetetokter.