Digidexo.com

Hvordan leve med laktoseintoleranse

Hvordan leve med laktoseintoleranse


Mesteparten av verdens voksne har problemer med å fordøye laktose, med symptomer som spenner fra mild til alvorlig. Det er en generell nedgang i nivåene av enzymet laktase, som er ansvarlig for fordøyelsen av laktose, og bortsett fra nordeuropeere og de av nordeuropeisk avstamning, de fleste raser og etniske grupper opplever en markant nedgang.

Bruksanvisning

•  Unngå alle melk og melkeprodukter. Dette inkluderer iskrem, ost, fløte og yoghurt samt melk biprodukter, tørrmelkfaststoffer og melkepulver.

Unngå produkter som inneholder whey og rømme.

Sjekk med produsenten hvis du har spørsmål om et produkt. Mange produkter merket "nondairy" kan faktisk inneholde melkeprodukter. Disse inkluderer creamers og pisket pålegg.

Les ingrediensene i medisiner, både over-the-counter og reseptbelagte. Mange inneholder laktose.

Sjekk dine vitaminer. Mange merker inneholder laktose. Kjøper bare laktosefrie vitaminer.

Lær gjennom prøving og feiling hvor mye laktose du kan håndtere. For eksempel kan du få en reaksjon fra melk, men ikke fra alderen ost.

Drikk laktose redusert melk hvis du ønsker å være i stand til å drikke melk. Den er tilgjengelig på supermarkeder.

Bruk laktose enzymer hvis du er følsom for svært små mengder laktose, eller hvis du ikke ønsker å utelate melkeprodukter helt fra kostholdet ditt. Hvis du er veldig følsom, bruke laktose enzymer hver gang du spiser ute, eller når du spiser behandlet og pakket mat. De er tilgjengelige uten resept.

Tips og advarsler

  • Laktoseintoleranse er forskjellig fra å være allergisk mot melk. Symptomene er vanligvis ikke er livstruende, og er vanligvis gastrointestinal - diaré, magesmerter og gass.
  • Hvis symptomene vedvarer eller hvis du har spesielle medisinske tilstander eller problemer, anbefaler vi at du kontakter lege. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.