Digidexo.com

Slik Cure Mouth Gjær

Slik Cure Mouth Gjær


Munn gjær, også kjent som candidiasis eller trost, er en gjærinfeksjon forårsaket hvite flekker på tvers av munningen, og tungen. Gjæren, kjent som Candida, kan forekomme i en hvilken som helst pasient ved en hvilken som helst alder. Det er mest vanlig hos små barn og babyer, i mennesker som har nedsatt immunforsvar og hos personer som tar antibiotika eller kortikosteroider. Vanligvis en lege kan avgjøre om du har trost bare ved å se på munnen, men han kan være lurt å ta en kultur for å være sikker.

Slik Cure Mouth Gjær

•  Bruk en soppdrepende munnskylle. Legen din kan gi deg en resept for amfotericin, nystatin eller mikonazol, som er soppdrepende munnskyllinger. Bruke dropper som følger med resept, bruke medisinen direkte til de berørte områdene, men ikke røre dropper direkte til munnen.

Ta en oral medisin. Hvis du ikke svare på de soppdrepende munnskylle, kan du ha en mer alvorlig tilfelle av munn gjær. I disse tilfeller vil legen forskrive en muntlig soppdrepende medisiner, for eksempel flukonazol eller itrakonazol. Ta tablettene nøyaktig som anvist på resept etiketten med et fullt glass vann.

Tenk hjem rettsmidler. Hjem rettsmidler for munnen gjær inkluderer å ta acidophilus kosttilskudd daglig og gni natron på rammet områder. Spis vanlig yoghurt og swish den rundt i munnen før du svelger.

Praksis god tannhygiene. Å kurere munn gjær raskere og bidra til å holde den fra å returnere, pusser tennene to ganger om dagen og skyll nøye. Swish munnen med vann etter å ha tatt antibiotika eller Kortikosteroider.

For vedvarende munn gjær, tar daglige forholdsregler. Hvis du har diabetes eller HIV, kan du bli utsatt for munn gjær infeksjoner, men kan bidra til å bli kvitt dem og holde dem i sjakk ved skvalpende munnen med Listerine tre ganger om dagen. Hvis du fortsatt har vedvarende munn gjær, kan legen forskrive en langsiktig oral soppdrepende medisiner.

Hint

  • Hvis symptomene er ledsaget av høy feber, oppkast eller kvalme, gå til legevakten.