Digidexo.com

Hvordan er testosteron produseres?

Hvordan er testosteron produseres?

Introduksjon

Testosteron er et viktig hormon som spiller en rolle i utviklingen og seksuelle karakteristikker av både menn og kvinner; Men spiller testosteron en mye større rolle hos menn enn hos kvinner. Testosteron bidrar til alt fra muskelmasse og beinstyrke til kjønnsmodning og prenatal vekst.

Hypothalamus

Produksjonen av testosteron stammer med regionen av hjernen som kalles hypothalamus. Enten gjennom nødvendighet, eller ved seksuell opphisselse, kroppen aktiverer hypothalamus til å skille ut et stoff som kalles gonadotropin-frigjørende hormon (GnRH).

Hypofysen

Når GnRH har blitt sluppet ut i blodet, blodårene bære hormonet til hypofysen. Her hormonet aktiverer hypofysen evne til å produsere gonadotropiner kalt follikkelstimulerende hormoner og luteiniserende hormoner, og sette dem inn i blodet.

Testikler

Når i blodet, follikkelstimulerende hormoner og luteiniserende hormoner reise til enten testiklene på hann, eller ovariene av den kvinnelige. I testiklene, disse hormonene aktivere testikkelceller som kalles Leydigcellene, å syntetisere kolesterol til hormonet testosteron. Hormonet blir deretter sluppet ut i blodet til å gjøre hva jobben hypothalamus har satt ut for å utføre.

Eggstokkene

Hos kvinner er små mengder testosteron produseres av eggstokkene. I denne prosessen, follikkelstimulerende hormoner og luteiniserende hormoner aktivere theca-celler av eggstokkene. Disse celler er også i stand til å syntetisere kolesterol fra kroppen til testosteron.

Binyrene

Små mengder av testosteron kan også opprettes i binyrene. Dette kan forekomme hos både menn og kvinner. Denne prosessen blir utført ved aktivering av zona reticularis celler fra binyrene til å syntetisere kolesterol til testosteron.