Digidexo.com

Fordelene av fiskeolje under svangerskapet

Mange fødselsleger og jordmødre anbefaler fiskeolje kosttilskudd for kvinner i alle faser av svangerskapet. Fiskeolje er en utmerket kilde til omega-3-fettsyrene DHA og EPA, som er avgjørende for å opprettholde helsen til både mor og baby. Den typiske vestlige dietten er mangelfull i omega-3 fettsyrer, så kosttilskudd med fiskeolje er ofte nødvendig i løpet av svangerskapet.

Brain Development

Hjernen er i stor grad sammensatt av DHA, den viktigste av de omega-3-fettsyrer. Alvorlig mangel på DHA kan føre til en merkbar økning i forekomsten av mental retardasjon og lærevansker. Kvinner som tar fiskeolje kosttilskudd under svangerskapet er mer sannsynlig å føde barn med høyere IQ og lengre oppmerksomhet spenn. Denne positive effekten er merkbar minst gjennom 4 år.

Eye Development

I tillegg til den avgjørende rolle som DHA spiller i hjernens helse, er det også avgjørende for en god utvikling av netthinnen i øyet. Øyet gjennomgår raske utviklingen mellom den tredje trimester av svangerskapet frem til midten av barnets andre leveår. Fiskeolje kosttilskudd under svangerskapet kan bidra til å sikre en god utvikling av barnets øyne ved å gi dette viktig næringsstoff.

Svangerskapsforgiftning Forebygging

Svangerskapsforgiftning (også kjent som toxemia eller graviditet induserte hypertensjon) er en farlig syndrom som rammer nesten én av ti svangerskap i USA. Forskning, inkludert en 1995 studie ved Swedish Medical Center i Seattle, har indikert at pre-eclamspia prisene er lavere hos mødre som supplere med omega-3 fettsyrer under graviditet. Siden toxemia er den ledende årsaken til mors død og for tidlig fødsel, kan fiskeolje tilskudd redde liv.

For tidlig fødsel

Fiskeolje kosttilskudd kan bidra til å forhindre for tidlig fødsel, en graviditet komplikasjon som kan ha en tragisk eller katastrofale utfall. Noen prenatal ernæringseksperter mener at omega-3 mangel faktisk kan være en underliggende årsak til prematur-fødsel epidemien. Kosttilskudd med fiskeolje er spesielt viktig for kvinner som har høy risiko for tidlig fødsel.

Maternal Fordeler

Graviditet tar en toll på en mors naturlige reserver av DHA og EPA. Uten tilskudd, kan hennes egen kropp blir kritisk lavt i disse viktige fettsyrene, sette henne på et høyere risiko for å utvikle en rekke kroniske sykdommer. Fiskeolje kan bidra til å forebygge eller behandle fødselsdepresjon ved å gjenopprette DHA og EPA til mors hjerne. Heldigvis fordelene av fiskeolje fortsette under postpartum fase og alle stadier av amming.