Digidexo.com

Bipolar lidelse hos barn

Bipolare lidelser kan også bli referert til som manisk-depresjon, som er en lidelse karakterisert ved vekslende episoder av depresjoner og mani. Det kan være alvorlig hvis venstre ubehandlet. Bipolar lidelse kan begynne i barndom eller veldig tidlig barndom, men det kan også begynne plutselig i ungdomsårene. Bipolar lidelse er vanligvis ikke diagnostisert før sent på ungdomsårene, men foreldre til barn med bipolar lidelse kan noen ganger identifisere siste bipolare egenskaper under barnets barndom og oppvekst. Ifølge Mayo Clinic, påvirker bipolar lidelse ca 1 prosent av ungdomspopulasjonen.

Mood Endringer

Bipolar lidelse er preget av ekstreme humørsvingninger. Barn med bipolar lidelse vil oppleve roterende perioder med depresjon og mani. Under depresjon episoder, kan barna føle seg svært trist, irritabel og kan ha svært lite energi. I løpet av de maniske episoder, kan barna føle uro, oppstemthet og har mye energi. Voksne med bipolar lidelse har vanligvis episoder av mani som varer i uker eller måneder om gangen; Men barn er mer sannsynlig å sykle raskt mellom depresjon og mani. Faktisk kan barn gå fra en tilstand av depresjon til en tilstand av mani noen få timer eller dager i svært alvorlige tilfeller.

Andre symptomer Onset

Ifølge Bipolar Kids Organization, kan barn med bipolar lidelse vise eksplosiv og ødeleggende raseri med liten eller ingen provokasjon. Disse barna kan være trassig, og de kan også oppleve ekstrem separasjonsangst. Barn med bipolar lidelse også enten kan ikke sove nok eller sove for mye. Noen kan ha problemer med mareritt og sengevæting. Disse barna kan være impulsive og har problemer med å betale oppmerksomhet. Noen kan også oppleve hallusinasjoner eller vrangforestillinger.

Typer

Bipolar lidelse faller inn i fire kategorier. Bipolar jeg er den vanligste diagnosen skjema bipolar lidelse. Det er karakterisert ved sykliske episoder av depresjoner og mani. Bipolar II er preget av hypomani episoder med depresjon episoder i mellom. Ifølge Mayo Clinic, er hypomani ikke en full blåst manisk episode, men er snarere en periode med moderat mani at sykluser med depressive episoder. The Mayo Clinic forklarer at cyclothymia er mindre alvorlig form for bipolar lidelse preget av humørsvingninger. Personer med cyclothymia fortsatt sykle mellom moderate maniske og depressive episoder, men disse episodene er mindre alvorlige enn de i bipolar lidelse og siste for kortere varighet. Til slutt, bipolar lidelse NOS (ikke annet er spesifisert) er en kategori som brukes for de barna som ikke passer inn i en av de nevnte kategoriene eller de som bare begynner å vise noen bipolare symptomer.

Onset

Foreldre til barn med bipolar lidelse noen ganger husker at som spedbarn barna hadde vansker med å bosette seg og sove. De kan også være ekstremt klengete og har forferdelig raserianfall. Bipolar lidelse kan i utgangspunktet manifestere seg i barn som depresjon bare. Men når de blir eldre tilstanden kan utvikle seg til bipolar lidelse og maniske episoder vil skje. I noen tilfeller kan en traumatisk begivenhet utløse begynnelsen av mani episoder.

Behandling

Bipolar lidelse er livslang tilstand og krever konsekvent behandling. Behandlingen innebærer vanligvis medisiner for å stabilisere humøret, rådgivning, psychotheraphy og sunne livsstilsvalg. Sunn livsstil valgene inkluderer å spise en næringsrik diett og får tilstrekkelige mengder trening. I tillegg bør barn med bipolar lidelse være utdannet om farene ved ulovlig bruk av narkotika i tilfelle de kan vurdere å bruke illegale rusmidler til selvmedisinering. Behandling er mest vellykket når hele familien er involvert med behandlingsplanen og når hele familien deltar terapitime.

Feildiagnostisering og Comorbidity

Ifølge Bipolar Kids Organization, kan bipolar lidelse bli feildiagnostisert som oppmerksomhet underskudd og hyperaktivitet. I noen tilfeller kan også forekomme bipolar lidelse og ADHD sammen, noe som gjør dem komorbide tilstander. Andre forhold som enten kan være feilaktig diagnostisert for bipolar lidelse eller vises sammen med bipolar lidelse er følgende: atferdsforstyrrelser, depresjon, generalisert angstlidelse, panikklidelse, opposisjonell atferdsforstyrrelse, intermitterende eksplosiv lidelse, tvangslidelser, Tourettes syndrom og reaktiv tilknytningsforstyrrelse. Dessuten kan noen ganger bipolar lidelse bli feildiagnostisert for schizofreni, post-traumatisk stresslidelse og borderline personlighetsforstyrrelse.