Digidexo.com

Nattlige anfall hos barn

Nattlige anfall hos barn er en sub-form for epilepsy.Many barn som har hatt nattlige anfall også har opplevd epileptiske anfall under dagtid timer. Det er barn imidlertid som aldri har hatt en dagtid anfall, men har nattlige anfall. Uansett dagtid anfall aktivitet eller mangel på det, nattlige anfall forstyrre normale søvnmønster, frata barnet hvile. Denne syklusen kan forstyrre barnets evne til å fokusere, konsentrere seg på skolen og nyte livet til det fulle.

Time Frame

Nattlige anfall hos barn kan være komplisert å diagnostisere av flere grunner. Mange ganger er det vanskelig for foreldre å være vitne til anfall som de skjer mens barnet er i et soverom sover. Den første indikator på at et barn er å ha nattlige anfall kan være at barnet har problemer med å fungere på dagtid og viser svært sliten.
Ifølge søvneksperten Dr. Carl Bazil, er det også flere andre lidelser som kan synes å være anfallsrelaterte inkludert mareritt, søvnapné og natteskrekk. Mens disse lidelsene kan være skremmende for foreldrene og forvirrende for barnet, er de ikke nattlige anfall.
Ifølge Bazil og andre eksperter på området, er den mest nøyaktige bestemmelse av nattlige anfall hos barn gjennom en medisinsk tilsyn søvn studie.

Symptomer

Ifølge Johns Hopkins Medical University, kan symptomer på nattlige anfall varierer mye. I enkelte barn, innebærer det hyppig oppvåkning, tilsynelatende uten grunn. For andre barn kan det bety skriker og skriker om natten, mens andre barn med nattlige anfall bli voldelig og flail sine armer og ben rundt, bite seg i tungen og mister urin mens de sover. Mange barn som har nattlige anfall er forvirret og desorientert etter episoden.

Diagnose

For nattlige anfall å bli diagnostisert, vil barnelege bestille en søvnstudie for barnet ditt. Under en søvn studie, tilbringer barnet natten i et medisinsk miljø hvor fører er festet til hodet og aktivitet under søvn er overvåket og registrert. Mens prosessen er smertefri, kan det medisinske miljøet og taping av ledningene til hodebunn og ansikt føre til angst for noen barn.
Når studien er ferdig, eksperter lese resultatene, som vil detalj barnets ulike søvnstadier, hvor ofte barnet våkner, og andre elementer som bistår i å diagnostisere nattlige anfall.

Behandling

Når barnet ditt er diagnostisert med nattlige anfall, er neste trinn behandling. Den vanligste behandlingen for nattlige anfall hos barn er medisinering. Medisinen eller medisiner valgt for barnet ditt vil avhenge av flere faktorer, blant annet hvilken del av hjernen beslagene stammer fra, alder og vekt på barnet, og barnets generelle helse. Mens noen barn vokser nattlige barn, de fleste krever langsiktig medisinering. Medisiner for nattlige anfall har vist seg å være svært effektiv i å kontrollere anfall aktivitet, og dermed lar barnet ditt til å få skikkelig hvile.

Advarsel

Hvis barnet ditt har blitt diagnostisert med nattlige anfall, er det viktig å fortsette overvåkingen anfall aktivitet og rapportere eventuelle endringer i ditt barns barnelege. Noen ganger medisiner må endres eller justeres for å fortsette anfallskontroll, og den eneste måten legene vet dette er nødvendig er ved foreldrenes rapportering av endringer om natten i barnets søvn.