Digidexo.com

Årsaker til osteoporose hos kvinner over 50

Årsaker til osteoporose hos kvinner over 50


Osteoporose er en sykdom som kan påvirke menn og kvinner. Imidlertid kan denne sykdommen ramme kvinner mer enn menn fordi mens mannens ribben fortsetter å vokse helt til de er 30, kvinners bein nå sitt høyeste tetthet ved alder 20 til 24. Så, på grunn av overgangsalder og lessening av østrogen i kroppen sin, deres ben begynne å miste sin tetthet. Selv om dette er, men én årsak til osteoporose, bør kvinner over 50 være klar over andre årsaker.

Mangel på kalsium

Kalsium er noe som kroppen din trenger for å bidra til å bygge bein. Når du ikke har nok kalsium, spesielt etter 50, så din kropp og dens vev lide. Dette kan fremskynde utbruddet av osteoporose hos kvinner.

Å være sengeliggende

Mangel på mobilitet kan føre til osteoporose, spesielt når du er en kvinne over 50. Dette er fordi, ifølge Merck, når en kroppsbevegelser og går under stress, den "reagerer kroppen ved å danne mer bein." Når helseproblemer begrense en kvinne til en seng, så kroppen hennes er ikke lenger i stand til å vokse bein fordi det ikke gjennomgår noen fysisk aktivitet.

Røyking

Det er en sammenheng mellom osteoporose og røyking. Røyking kan bringe på tidligere overgangsalder, noe som fører til osteoporose. Røyking kan også bety at kroppen din vil produsere mindre østrogen, som kroppen trenger for å opprettholde bentetthet. Røyking kan også gjøre deg tynnere, noe som svekker dine bein og gjør deg mer utsatt for brudd. Dette betyr også at du vil ta lenger tid å helbrede.

Hypertyreose

Hypertyreose kan forårsake osteoporose hos kvinner over 50. Dette er fordi hypertyreose er, per definisjon, på overaktiv skjoldbruskkjertel. Når skjoldbruskkjertelen er overaktiv eller når for mye medisiner er foreskrevet i et forsøk på å bekjempe sykdommen kan redusere bentettheten, forårsaker osteoporose ..