Digidexo.com

Hvordan se for depresjon hos eldre

Hvordan se for depresjon hos eldre


De eldre er spesielt utsatt for depresjon. Den naturlige tap av fysiske ferdigheter og bestått av kjære som følger av de fallende årene er store bidragsytere til dette. Noen medisinske tilstander, som Alzheimers sykdom, kan også føre til depresjon. Det er viktig å se etter tegn på depresjon hos eldre, slik at du kan få dem den hjelpen de trenger. Tross alt, de gylne årene ikke å være triste seg!

Bruksanvisning

Se for depresjon hos eldre

•  Se opp for store endringer i personlighet. En senior statsborger lider av depresjon kan plutselig bli irritabel, sint eller voldelig ved den minste provokasjon. Hvis hun aldri har vært slik før, er det enda mer sannsynlig at depresjon kan være årsaken.

være på vakt for endringer i appetitt. Mister interessen for mat eller selv nekter å spise helt er et vanlig tegn på depresjon hos eldre mennesker.

Se opp for overdreven uttrykk for skyld for tidligere handlinger. Pensjonister som har depresjon vil ofte gå over og over det som oppfattes som ugjerninger av deres fortid, snakke om dem besatt. Det er ikke uvanlig for dem å overdrive de dårlige tingene de føler de har gjort.

Observer sine daglige aktiviteter. Pensjonister som har depresjon ofte mister interessen for ting som en gang ga dem glede, slik som favoritt hobbyer. Hvis en senior statsborger plutselig slutter som ønsker å gjøre det han liker, kan det være på tide å søke profesjonell hjelp.

Hold klar over eldre personens hygiene. Eldre med depresjon ofte slutter å ta vare på sine daglige personlige behov, for eksempel bading, pusse tennene og endre sine klær.

Hint

  • Hvis du har mistanke om en eldre person du kjenner har depresjon, får en offisiell diagnose ved å ta ham til en psykiater eller psykolog for evaluering.
  • Å få en eldre person ut i verden kan ofte hjelpe lette symptomer på depresjon. Tar henne inn i sosiale situasjoner hvor hun kan samhandle med andre mennesker på en morsom, er munter måte en positiv handling som kan være potensielt gunstig.
  • Selv om de lider av depresjon, vil mange eldre mennesker ikke innrømme det for seg selv, langt mindre til deg. De føler at dette ville ta bort fra sin verdighet ved at du synes synd på dem. De kan også være redd for å bli satt på et sykehjem hvis de forteller deg at de er deprimert. Dette gjør å holde utkikk etter symptomer enda mer kritisk.