Digidexo.com

Hvordan identifisere Keloids

En keloid er en type arr som er tykk og uregelmessig. Den er forårsaket av overvekst av vev på og rundt et sår. Keloider er vanligvis gummiaktig eller blanke i utseende og er fast å ta på. Disse arrene tendens til å forårsake forlegenhet til dem som bærer dem. I noen tilfeller kan de være smertefull eller kløende også. De med høyt pigmentert hud, slik som afro-amerikanere, er mer utsatt for dem, som er unge voksne kvinner.

Bruksanvisning

•  Se etter forstørrede arr som er hevet over normal areal på såret eller såret.

Se etter uregelmessige former, som keloider kan runde eller merkelig formet. Noen ganger kan de selv har en humpete utseende.

Se opp for smerte. Noen mennesker med keloider rapportere skarpe smerter i dem. Denne smerten kan føle nåleaktige.

Ta hensyn til ømhet, som keloider pleier å være ganske følsom for berøring.

Varsel om ikke arr klø intenst. Dette er et vanlig symptom på keloider.

Kontroller farging av din arrvev, men ikke bruk dette alene til å identifisere keloider. Denne typen arrvev kan være rosa, hud-farget, rødlig eller brunlig. Som sådan, hvis du baserer din identifikasjon utelukkende på farge, kan du ha en svært vanskelig tid å identifisere arrene, som vanlige arr kan være lik i fargen.

Tips og advarsler

  • Det er best å se en lege for å identifisere keloider hvis du aldri hatt dem før. Det er mulig at det du har kan være en annen type arrvev. Du kan selv ha noen form for vekst som er fullstendig irrelevant for arrdannelse. I et slikt tilfelle kan være nødvendig med medisinsk behandling.
  • Forhindre keloider kan være svært vanskelig, ettersom visse hudtyper er rett og slett mer utsatt for dem. Men er det noen grep du kan ta for å redusere sjansene for å utvikle denne typen arrvev. Alltid rense sårene dine og bruke antibakteriell krem ​​for å holde kutt og skrubbsår fra å bli smittet.
  • Hvis du har en keloid, er det noen behandlinger tilgjengelig for deg, for eksempel aktuell kremer, steroidinjeksjoner, frysing og kirurgi. Ingen behandling er 100 prosent effektiv. Med kirurgi, er det fare for at en større keloid vil danne hvor den opprinnelige arr ble fjernet.
  • Ikke plukk, scratch eller skrape kutt, skraper, støt eller snitt. Gjør du det bare øker sjansene for å utvikle keloider.
  • Ikke stikk hull på ørene eller andre kroppsdeler hvis du er utsatt for keloider. Du kan utvikle keloider på piercing stedet.