Digidexo.com

Hvordan øke sædkvalitet når man er over 40

Å bli gravid i 40-årene er ikke alltid lett som fruktbarheten av begge parter begynner å synke. Menn i 40-årene har flere alternativer når det gjelder å øke sin sædkvalitet. Ingen av disse strategiene vil vise seg svært effektiv hvis den sædceller er resultatet av en medisinsk tilstand. Men for en ellers frisk mann med en lav sædkvalitet, kan fremgangsmåten i denne artikkelen hjelpe bekjempe situasjonen.

Hvordan øke sædkvalitet når man er over 40

Evaluer din livsstil. Din lav sædkvalitet kan være et resultat av et usunt kosthold, mangel på mosjon eller for mye festing, eller en kombinasjon av disse. Øke inntaket av frukt, grønnsaker og magert kjøtt, samtidig redusere inntaket av raske og svært bearbeidet mat. Kutte ned på, eller kutte ut helt, sprit, sigaretter og andre fritids stoffer. Det er også viktig at du trener regelmessig og ta av overflødig vekt. Dette vil signalisere til kroppen at du er frisk nok til å reprodusere.

Kutte ned på sex. Mange par sliter med å bli gravid i 40-årene tror at jo mer sex de har, jo bedre sine sjanser for å bli gravid. Dette er ikke nødvendigvis tilfelle for par hvis man har lav sædkvalitet. Mer sex distribuerer sæden mer tynt under hvert møte. Venter et par dager mellom møter (uten onanert) gjør at mannens sperm å bygge opp, og dermed gjør det mer potent når paret har sex.

Legg til vitaminer eller vitamin-rik mat til kosthold. Sink er viktig for å produsere sterk sperm. Vitamin C og E bidrar til å holde sperm levedyktig og bevare sin styrke.

holde seg kjølig, i det minste sørge for at testiklene gjør. Dette betyr ikke bare å unngå varme dusjer og bad, men også slik at testiklene til å puste. Unngå stramme undertøy og sette varme elementer på fanget ditt, for eksempel en plate eller en bærbar datamaskin. Prøv å ikke bli sittende for lenge heller, stå opp og gå rundt slik at testiklene får en sjanse til å lufte ut. Overoppheting reduserer sædkvalitet.

Begrens mengden av kaffe eller andre koffeinholdige drikker du forbruker. Små mengder av koffein har ikke vist seg å redusere antall spermier, men hvis du drikker mer enn en kopp eller to om dagen kan være avtagende din sædkvalitet uten selv å realisere den.

Hint

  • Gjør ditt beste for å begrense eller kontrollere din stress. Høyt stressnivå kan påvirke sædkvalitet.
  • Sjekk med en lege hvis du tror du har en underliggende medisinsk tilstand som forårsaker din lav sædkvalitet.