Digidexo.com

Alternative metoder for å slutte å røyke

Alternative metoder for å slutte å røyke


Nikotin vane er en av de vanskeligste avhengighet å bryte. De mer konvensjonelle metoder, som nikotinplaster og tyggegummi, kan bidra til å redusere cravings og abstinenssymptomer. I tillegg til alternative metoder å slutte å røyke har blitt utviklet med samme mål i tankene. Disse teknikkene arbeide for å endre atferdsmessige og fysiologiske prosesser knyttet til nikotin erfaring.

Funksjon

Nikotinavhengighet er en kraftig vane som endrer hjernens kjemiske prosesser. Hjernens suget etter nikotin effekter gjør sigaretter som vanskelig en vane å bryte som kokain og heroin. På toppen av den fysiologiske avhengighet er atferds ritualer som går sammen med erfaring. Alternative smoking-opphør metoder er utviklet for å rehabilitere hjernens kjemi og omdirigere tilsvarende atferd i forbindelse med vår opplevelse av nikotin.

Funksjoner

Mange alternative smoking-opphør metoder fokusere på å endre atferd forbundet med røyking. Ved å endre disse atferd, vil hjernen tilknytning opplevelsen endres tilsvarende. Andre vanlige atferds tilnærminger omfatter reduksjon av mengden av nikotin i systemet til en gradvis takt, i et forsøk på å avvenne røykere fra nikotinavhengighet. Suksessraten ved disse metodene har vist seg å variere; Imidlertid har positive resultater blitt observert i de som deltar i terapi sammen med en av de atferdsmessige teknikker. Støtte og oppmuntring fra venner og familie spille en positiv rolle.

Typer

Planlagt røyking er en av mange alternativ teknikk brukt til å slutte å røyke. Denne prosessen innebærer å sette opp en "pre-plan" som lister bestemte tider av døgnet for å røyke en sigarett. Med hver påfølgende dag eller uke nikotininntak reduseres, noe som gjør det mulig for legemet å tilpasse seg til et redusert nikotinnivået. Små, datastyrte enheter kan brukes til å lage pre-plan for deg når du følger dette programmet. Enheten bruker deretter sin pre-planlagte timeplanen å signalet deg når det er på tide å røyke.

Teknikker som forsøker å erstatte hyggelig opplevelse forbundet med røyking med ubehagelige opplevelser er kjent som aversive-terapi metoder. Noen av disse innebærer at deltakerne røyker kontinuerlig mens fokus på de ubehagelige aspekter av vane. Dette utføres inntil de røyker blir kvalm. En annen form for motvilje teknikken innebærer å administrere elektro-sjokk som deltakere gå gjennom bevegelser for å røyke en sigarett, fra det øyeblikket de plukke opp pakken til siste vindpust er tatt. Sølvacetat, et stoff som gjør at nikotin smaker vondt, er også brukt som en motvilje form for terapi.

Andre, mindre vanlige metoder er hypnose terapi og akupunktur. Hypnose innebærer å bruke kraften til forslaget innen en avslappet tilstand av bevissthet. Denne metoden har vist en viss suksess, selv om resultatene er variert. Akupunktur teknikken gjør bruk av små nåler som er plassert på bestemte områder av kroppen. Dette er gjort for å stimulere utgivelsen av visse kjemikalier i hjernen, og reduserer cravings og abstinenssymptomer.

Effekter

En Hovedformålet med en smoking-opphør teknikk er å redusere graden av uttak du opplever som du prøver å bryte vanen. Ofte, fortsatte symptomer som irritabilitet, cravings, sinne og frustrasjon er nok til å forårsake et tilbakefall. Nikotin-erstatning terapi håndtere spesielt med disse abstinens opplevelser, og samtidig redusere nikotininntaket og slukke kroppens cravings. Som røyking vane selv avhenger av belønnings effektene av nikotin, sette opp et belønningssystem for framgangen som du redusere inntaket er en viktig del av prosessen. Suksessen til alternative metoder har vist seg å variere betydelig, selv om dette kan være på grunn av de individuelle egenskapene til hver røyker.

Betraktninger

Uansett hvilken metode du bruker, er en viss mengde besluttsomhet trengs for å gjøre noe forsøk på å slutte å røyke verdt. Hvor bestemt du er kan hjelpe avgjøre hvilken metode som fungerer best for deg. Alternative metoder der sigaretter forblir lett tilgjengelig kan utgjøre risiko for tilbakefall, som fristelsen til å røyke "bare en ekstra" sigarett blir større. Besluttsomhet kan hjelpe når dette skjer. Også, vet at noen "pauser" du gir deg selv vil alle, men eliminere noen fremgang du har gjort opp til det punktet. Å vite hva dine svakheter er, og være ærlig om din besluttsomhet nivå, kan gå en lang vei i å hjelpe du faktisk sparke en vane og bestemme hvordan du skal gå om det.