Digidexo.com

Hva kan jeg bruke mine Helse sparekontoer for?

Hva kan jeg bruke mine Helse sparekontoer for?


En helse sparekonto, eller HSA, er en tax-free sparekonto som må brukes til å betale medisinsk-relaterte utgifter bare. Selv om din HSA administreres av en vaktmester, er det utelukkende eies av deg. Beløpet du bidra til din HSA er avhengig av høy egenandel helseplan du velger. Hvis du ikke bruker alle midler i din HSA ved utgangen av året, vil det rulle over og fortsette å tjene interesse.

Hvem kan du bruke HSA For

Enkeltpersoner kan tilbaketrekning penger fra sine HSA kontoer for å bruke for seg selv, samt deres ektefeller. HSA dekker også eventuelle skatte avhengige medlemmer av familien, selv om at familiemedlem er ikke en del av høy egenandel helseplan. En nasjonal partner kan betraktes som en skatt avhengige dersom han eller hun oppfyller IRS kvalifikasjoner. I dette tilfellet, kan pengene i HSA bli brukt til medisinske utgifter innenlands partner pådrar seg.

Dekket medisinske utgifter

Hovedformålet med en HSA er å gi penger til å dekke utgifter som blir til overs etter at høy egenandel helseplan har blitt brukt. Disse kostnadene inkluderer reseptbelagte legemidler, bandasjer, krykker, alkohol og narkotika behandlinger, graviditetstester, transplantasjoner, laboratoriearbeid, rullestol, p-piller og chiropractic omsorg. Legen anbefalte spesialundervisning utgifter, sykehjem og psykiatrisk omsorg er også kvalifisert utgifter.

Dekket Dental og Oftalmologi Utgifter

I tillegg til medisinske utgifter, er visse tann og oftalmologi utgifter dekkes med midler i din HSA. Falske tenner, regelmessige tenner rengjøringer, røntgen, fluor behandlinger, fyll, bukseseler og tannplager er eksempler på utgifter til tannbehandling dekkes av penger i HSA. Briller, kontakter, øye surgeries, laser øye kirurgi og rutinemessige synsundersøkelser er alle oftalmologi utgifter som du kan tilbaketrekning penger fra din HSA å dekke.

Utgifter som ikke dekkes av HSA Funds

Noen utgifter som kan anses medisinske utgifter av noen anses av skattemyndighetene som ikke-kvalifiserende utgifter. Disse utgiftene kan ikke betales med penger fra en HSA konto. Hårtransplantasjon, kosmetiske operasjoner, kosttilskudd, vekttap materialer og ikke-reseptbelagte legemidler er alle eksempler på utgifter som ikke kvalifiserer. Hsas vil heller ikke dekke tenner Whitening behandlinger, begravelse eller veterinær regninger.