Digidexo.com

Hvordan diagnostisere Cauda Equina syndrom

Hvordan diagnostisere Cauda Equina syndrom


Cauda equina syndrom er en alvorlig tilstand som innebærer kompresjon av nerverøtter som finnes i ryggmargen. Cauda equina syndrom kan være forårsaket av flere ting - traumer til ryggmargen, svulster, spinal infeksjoner eller en herniated disk. Cauda equina syndrom kan forårsake permanent skade tarmen og lammelser hos pasienter. Hvis du mistenker at du har cauda equina syndrom, bør du oppsøke lege med en gang.

Hvordan diagnostisere Cauda Equina syndrom

•  Legg merke til smerter i ryggen og bena. Du føler smerte spesielt i korsryggen. Smerten i bena normalt sender ned fra korsryggen.

Undersøk dine andre symptomer. En person med cauda equina syndrom har også urinveisproblemer og forstoppelse. Du kan også legge merke nummenhet i bekken og endetarms områder av kroppen.

Ring legen din med en gang. Hvis du har store smerter og oppleve flere andre tegn på cauda equina syndrom, må du få legehjelp umiddelbart. Hvis legen din ikke er tilgjengelig, kan du gå til legevakten.

La legen å vurdere symptomene dine. Legen vil først gjøre en fysisk eksamen for å teste dine reflekser og din evne til å føle smerte.

Få radiologi studier gjort. Røntgen og MRI brukes til å sjekke nerverøttene og finne de som blir komprimert. Legen bruker disse resultatene for å gi deg en definitiv diagnose og planlegge behandling.

Hint

  • Det er andre mulige årsaker til symptomene forbundet med cauda equina syndrom. Oftere, er pasienten diagnostisert med en herniated disk eller spinal stenose.
  • Du ønsker å få cauda equina syndrom diagnostisert i løpet av en dag eller to av symptomene dukker opp. Dette øker din sjanse til å gjøre en full gjenoppretting.