Digidexo.com

Holistisk behandling for irritabel tarm syndrom

Mens du arbeider med symptomer på irritabel tarm syndrom (IBS) kan være frustrerende, når konvensjonelle medisinske behandlinger mislykkes å gi en kur, er det mange selvhjelpsteknikker som kan bistå i å holde symptomene under kontroll (se Ressurser nedenfor). Som alle andre medisinske tilstander, bør individer snakke først til sine leger før praktisere noen behandlingsregime som inkluderer bruk av naturmidler i kombinasjon med reseptbelagte medisiner.

Løselig Fiber

Det amerikanske Food and Drug Administration (FDA) rapporterer at leger sier balansere løselig og uløselig fiber i kosten (50/50 forhold) kan bidra til å lindre symptomer på IBS. Løselig eller glatt fiber finnes i matvarer som pasta, ris, havrekli, soya, poteter, gulrøtter, bananer, squash og gresskar. Snarere enn å være spaltet, oppløser løselig fiber i vann danner en voluminøs gel som passerer lettere gjennom mage-tarmkanalen.

Hypnose

Selv om ikke alle kan gå inn i en tilstand av hypnose, er flere studier som gjennomføres på effektiviteten av hypnose for å bedre både den fysiske og psykiske symptomer som mennesker med IBS lider. En trenet hypnoterapeut erfaring i å arbeide med IBS klienter bør gjennomføre hypnoterapi brukes til å behandle IBS (se Resource nedenfor).

Diett

Et vegetarisk kosthold som inneholder soya er et alternativ til å spise kjøtt med høyt kolesterol og mettet fett, verken som digest enkelt. Til tross for at de fleste friske frukter og grønnsaker gir uløselig, eller grov fiber og bulk, de er høy i vitamin A og C, som begge er næringsstoffer som er nødvendige for å holde epitelvevet som linjer i fordøyelseskanalen sunt.

Kalsium

Forskere ved Washington University School of Medicine påpeker at fordi kroppen absorberer kalsium fra kosten kilder bedre enn det gjør fra mineraltilskudd, bør matvarer som soyabønner, muslinger, løvetann greener, spinat, havregryn, sardiner, laks og tofu inkluderes i dietten. Kalsium regulerer muskelsammentrekninger i tykktarmen; Derfor er det viktig for personer med IBS å konsumere tilstrekkelige mengder av både ikke-meieriprodukter og meierinæringskilder kalsium.

Urter

Kjent for sine beroligende egenskaper, urter som peppermynte, ingefær og kamille, som regel tatt i form av en te før hvert måltid, kan hindre oppblåsthet og magekramper. En fersk studie publisert i European Journal of Clinical Research gir støtte til det helhetlige ernæringseksperter har sagt i årevis - og drikker urtete har noen positive helsefordeler.

Yoga

Ifølge angstlidelser Association of America, folk med kroniske helseproblemer har en tendens til å bekymre seg for ting mer; men kan praktisere avspenningsteknikker som yoga bidra til å redusere stress. Noen forskere den teori at mens angst ikke forårsaker IBS, kan stress og angst faktisk øke en persons bevissthet om de ubehagelige symptomer assosiert med sykdommen.