Digidexo.com

Efudex Farene

Efudex Farene


Resepten aktuell medisinering Efudex inneholder fluorouracil, en kjemoterapi narkotika brukes til å ødelegge kreftceller. Leger foreskrive Efudex for behandling av både hudkreft og hud abnormiteter som har potensial til å utvikle seg til kreft senere i livet. Medisinen virker ved å hindre kreftceller fra å reprodusere sitt DNA. Til tross for dets effektivitet, Efudex utgjør en risiko for bivirkninger hos noen pasienter.

Hudreaksjoner

De vanligste bivirkningene av Efudex påvirke huden og inkludere svie, kløe, oser, ømhet og misfarging. Mens ubehagelig, disse bivirkningene sjelden utgjør noen trussel for langsiktige helsemessige komplikasjoner og kan avta som kroppen din blir akklimatisert for virkningene av medisinen, forklarer Mayo Clinic. Sjelden, fører Efudex sårdannelse eller sår å danne på huden din.

Foto

Efudex har potensial til å øke fotosensitivitet, noe som gjør huden mer følsom for sollys. Fordi dette utgjør en risiko for alvorlig solbrenthet, ta nødvendige forholdsregler for å beskytte huden din hele behandlingen for de to første månedene etter at du er ferdig med å bruke Efudex, foreslår Mayo Clinic. Unngå soling og, når det er mulig, være ute av solen 10:00 til 15:00, da solens stråler er sterkest i løpet av denne tiden av døgnet. Iført verneklær, for eksempel en bredbremmet hatt, og bruke solkrem med minst SPF 15 er også viktige skritt å ta for å beskytte huden din under Efudex behandling.

Slimhinner og øyne

Efudex kan forårsake sår eller alvorlig betennelse hvis medisinen kommer i kontakt med øynene eller slimhinner på innsiden av nesen eller rundt munnen, advarer RxList. Vask hendene grundig etter påføring av kremen for å unngå uhell forurensende områder av ansiktet ditt. Selv om medisinen ikke kommer i kontakt med øynene, kan du merke at dine øyne vann mer mens du er under Efudex behandling. Vanligvis betyr dette ikke at det er noen form for alvorlig reaksjon mindre ledsaget av rødhet eller irritasjon.

Hematologisk

Infrequenty, bruk av Efudex fører til endring i antallet av visse typer blodceller, melder RxList. Den vanligste av disse hematologiske effektene er leukocytose, forhøyet nivå av visse typer hvite blodceller som er usannsynlig å gi noen merkbare symptomer. En mer alvorlig, men sjeldnere komplikasjon av Efudex bruk er trombocytopeni, mangel på blodplater som er avgjørende for blodpropp. Tegn på trombocytopeni inkluderer lett blåmerker, neseblod eller bittesmå rød pin-stikk-type prikker på huden din. Hvis venstre ubehandlet trombocytopeni har potensial til å forårsake blødninger i hjernen eller fordøyelsessystemet, advarer det amerikanske National Library of Medicine.

Graviditet

Efudex er kjent for å forårsake fødselsskader, for eksempel ganespalter hos spedbarn av mødre som ble behandlet med stoffet. Fluorouracil har også vært knyttet til spontanaborter hos noen kvinner. På grunn av dette, unngår leger forskrivning stoffet til bruk hos gravide kvinner, melder RxList.

Restriksjoner

Pasienter med Dihydropyrimidindehydrogenase enzymmangel (DPD) kan oppleve giftige bivirkninger hvis behandlet med Efudex, inkludert magebetennelse, magesmerter, blodig diaré, oppkast, feber og frysninger. Hvis du har noen andre hudsykdommer som psoriasis, eksem eller rosacea, kan Efudex gjøre huden din problemet verre, advarer Mayo Clinic.