Digidexo.com

Hvordan å behandle gjær infeksjoner hos barn

En gjærinfeksjon refererer spesifikt til en infeksjon forårsaket av gjær i slekten Candida, spesielt Candida albicans. Denne organismen normalt lever i huden til mennesker uten å produsere noen symptomer. Men det kan av og til føre til en infeksjon hos nyfødte på grunn av deres svekket immunsystem. I disse tilfellene kan en Candida infeksjon også kalles trøske eller Candida bleieutslett. Du kan behandle gjær infeksjoner hos barn primært med antibiotika og støttende behandling.

Bruksanvisning

•  behandle gjær infeksjoner hos barn med nystatin. Nystatin selges under merkenavn som inkluderer Mycostatin, Mycostatin Filmlok, Mycostatin Pastiller, Nystat-Rx, Nystop, og Pedi-Dri.

Bruk spesifikke forberedelser av nystatin i henhold til den spesifikke plasseringen av gjær infeksjon. Du kan behandle en immunkompromittert barn med nystatin piller. Gjær infeksjoner i vagina eller anus kan behandles med et suppositorium for nystatin. Trøske kan behandles med medisinert munnvann eller pastiller som inneholder nystatin.

Endre bleier oftere. Nyfødte med bleie utslett på grunn av en gjær infeksjon kan ha behov for å ha sine bleier skiftes oftere enn ellers nødvendig for å holde huden tørr. Dette er nyttig for å bekjempe gjær infeksjoner fordi gjær favør fuktige forhold.

Rengjør babyens hud forsiktig med mild såpe og vann. Skyll huden og klapp den tørr. Du kan bruke maismel for en mild bleie utslett, men du bør avstå fra å bruke maismel med alvorlig bleie utslett. I disse tilfellene kan det maisenna inn i kroppen gjennom brudd i huden.

Bruk tøybleier for babyer med gjær infeksjoner. Engangsbleier med høy absorpsjonsevne kan bidra til å holde huden tørr, men man bør unngå bruk av plast bukser som de vil forhindre at luft sirkulerer over huden.