Digidexo.com

Alkohol og overaktiv skjoldbrusk

Alkohol og overaktiv skjoldbrusk


Hypertyreose eller tyreotoksikose, oppstår når for mye thyroid hormon blir produsert i kroppen, noe som resulterer i en overaktiv skjoldbruskkjertel. Når dette skjer, kan du oppleve betydelige energi nivå endringer, svingninger i vekt og appetitt, forskjell i normal kroppstemperatur, racing hjerterytme og selv muskel eller felles endringer. Det er viktig å nøye overvåke en overaktiv skjoldbruskkjertel ved å behandle det med medisiner foreskrevet av legen din. Ta hensyn til kosthold og alkoholinntak, som alkohol kan forverre årsaker, symptomer og bivirkninger av hypertyreose.

Alkohol

Ditt immunsystem kan bli forstyrret av ytre faktorer, og tvinger den til å angripe skjoldbruskkjertelen og forårsake hypertyreose. Sjansene for at dette skjer er økt med mangel på mosjon, røyking og overdrevent forbruk av alkohol. Hvis du lider av alkoholisme og en skjoldbrusk tilstand, bør du vurdere at en tilstand kan påvirke den andre negativt. Overdreven drikking kan øke sjansene for å utvikle en overaktiv skjoldbruskkjertel.

Mood Swings

Humørsvingninger, spesielt i en person som ikke har en eksisterende humør lidelse, kan være en bivirkning av hypertyreose og blir forverret ved å konsumere alkohol. En overaktiv skjoldbruskkjertel kan indusere hypomani (uvanlig opprømt stemning), og årsaken mani, (alvorlig hypomani ledsaget av irrasjonell atferd). Når medisiner brukes til å kontrollere hypertyreose, disse symptomene vanligvis forsvinne.

Avhengighet

Thyroxine 4 eller T4, er hoved thyroid hormon. Svingninger i konvertering av T4 til Thyroxine 3, eller T3, kan påvirke deg ved å forårsake depresjon eller en oppmerksomhet underskudd. Forskere har funnet en sammenheng mellom alkoholavhengighet og skjoldbruskkjertelen ubalanse. Det frie universitetet i Berlin gjennomført en studie som konkluderte med at rotter som har hjerner produsert mer T3 fra T4 var mer avhengig av alkohol. Studien konkluderte med at mennesker som er mer utsatt for alkoholisme kan ha hjerner som produserer mer T3 fra T4.

PMS

Premenstruell syndrom (PMS) lider kan finne at en overaktiv skjoldbruskkjertel bidrar til PMS-symptomer. Kvinner som lider av PMS er mer sannsynlig å konsumere store mengder alkohol, som ironisk nok svekker immunforsvaret og kan påvirke skjoldbruskkjertelen videre.

Betablokkere

Rask puls er en vanlig bivirkning av hypertyreose, og mange pasienter med hypertyreose ta betablokkere for å senke blodtrykket og redusere kraften av sammentrekninger på hjertet. Hvis du tar betablokkere, være forsiktig med alkoholinntaket, som alkohol kan forstyrre med betablokkere og forverre din hypertyreose.