Digidexo.com

Hva du kan forvente etter Dental Implant Surgery

Ifølge American Association of Oral og Maxillofacial Surgeons, mer enn 500.000 pasienter årlig får tannimplantater. Tannimplantater innebærer å legge titan til beinet og bli med de to stoffene sammen sikkert. Tannimplantater brukes til å sikre en enkelt tann eller flere tenner. Implantater erstatte manglende tenner, slik at erstatninger til å føle og se naturlig samtidig som det gir støtte. Den tannimplantat prosedyren er en som tar flere måneder.

Post-kirurgi

Rett etter inngrepet, vil du bruke gasbind for å stoppe blødninger. En ispose kan brukes for de neste 24 timene for å redusere hevelse. Hvis nødvendig, vil kjevekirurg foreskrive medisiner for å lindre smerter og ubehag. Hevelse skal avta i løpet av tre dager. Innen tre til fem dager, kan du gå tilbake til normale aktiviteter. Hvis det er noen overdreven blødning etter at du kommer hjem, la oral kirurg vet med en gang. Mest sannsynlig kjevekirurg vil foreslå en diett av myk mat så det er ingen unødvendig stress i området rundt implantatet. Stikning plassert under operasjonen vil løses eller fjernes av kjevekirurg. Misfarging forårsaket av blåmerker vil avta i løpet av noen få dager.

Healing Process

Vanligvis tar det fire til seks måneder for helbredelsesprosessen. I løpet av denne tiden, vil tannimplantater mesh med kjevebenet og tannkjøtt vev vil ha helbredet. Mens healing skjer, vil ingen kroner eller proteser legges til implantater. I noen tilfeller kan en midlertidig krone bli satt på implantatet under helbredelsesprosessen. Oral kirurg vil gi deg beskjed om dette vil være nødvendig.

Etter Healing Process

Når implantatet har fusjonert med kjevebenet og tannkjøtt vev er ferdig med healing, vil du trenger å se en tannlege for å fullføre restorative prosessen. Innen seks måneder, bør implantatet mesh trygt med kjevebenet for å skape en sikker, fast basen. En distanse og kunstige tenner eller krone vil bli plassert på basen. Distansen kobles til området av implantatet like over tannkjøttkanten. Distansen danner et hevet område for kronen. Kronen er deretter plassert på distansen.

Risiko og komplikasjoner

Dental implantater har en 95 prosent suksessrate, ifølge American Association of Oral og Maxillofacial Surgeons. Men med en hvilken som helst medisinsk prosedyre er det alltid risiko eller komplikasjoner. Blåmerker, hevelse og ubehag er å forvente etter operasjonen. En infeksjon, mens sjeldne, er en mulighet. Siden implantater er plassert i nærheten av nerver, kan mangel på følelse eller kribling oppstå i ansikts-områder, men dette er også uvanlig. Andre potensial, men atypisk, komplikasjoner fra kirurgi inkluderer: bihulebetennelse, kjevesmerter, bein tap, eller kjeve brudd. Noen uvanlige symptomer bør rapporteres til oral kirurg umiddelbart.

Vedlikehold

Når implantatet har tatt, må du besøke din tannlege eller kjevekirurg regelmessig for å sikre at alt er i orden. I tillegg til profesjonell omsorg, vil du trenger for å opprettholde god hygiene for å ta vare på implantatet. Det er viktig å holde området rundt implantatet ren med spesielle børster eller floss. Implantatet vil ikke fungere skikkelig hvis ikke holdt rent. Pasienter med implantater bør alltid være klar over at røyking, overdreven drikking, og tygge hard mat kan skade implantater. Pass på å følge rådet til oral kirurg.