Digidexo.com

Hva kan jeg gjøre for å bli kvitt Post-Hysterektomi leddsmerter?

En hysterektomi er et kirurgisk inngrep der en kvinnes livmor og muligens eggstokkene blir fjernet helt. Disse prosedyrer er svært vanlig, og kan gjøres i tilfeller av kreft eller eggstokksykdom. Imidlertid kan tallrike bivirkninger som kommer etter at prosedyren er fullført, hvorav den ene er smerte i ledd og muskler.

Konsultasjon

Hvis du lider av post hysterektomi smerter, enten i ledd eller muskler eller begge deler, informere legen din. Det er obligatorisk at det være oppfølgingsmøter med helsevesenet etter en hysterektomi, og det er viktig at eventuelle symptomer som leddsmerter bringes til lege oppmerksomhet. Avhengig av alvorlighetsgraden av leddsmerter, og på eventuelle andre skjerpende eller formildende omstendigheter, kan legen forsøke å finne ut om smerten er koblet til prosedyren, og hvis ikke, hva som forårsaker det.

Medisinering

En av de vanligste metodene for å håndtere post-hysterektomi leddsmerter er å foreskrive smertestillende. Dette kan være et midlertidig tiltak, spesielt hvis legen mener smerten er ikke permanent, men er en del av kroppens naturlige helbredelsesprosessen etter operasjonen. Legen kan gi instrukser om at smertestillende er bare for å bli tatt når det er nødvendig, og ikke tas regelmessig som andre medisiner.
Hvis smertene ikke er forbigående, men er snarere en permanent funksjon, så er det sannsynlig forskjellige medisiner vil bli gitt og tester vil bli utført for å finne kilden til smerte.

Alternative metoder

Hvis du ikke ønsker å bruke medisiner, andre metoder er tilgjengelige. Leddsmerter kan lindres med varmeputer, eller ved en vanlig eller semi-jevnlig bruk av en badstue. For de som har muskelsmerter, kan massasje være en gjennomførbar løsning for å lette noe av smerte og spenning. Urtete og naturlige smertestillende kan også bidra til å lette ledd- og muskelsmerter. Disse metodene er mest brukt for mindre alvorlige smerter. Imidlertid bør denne smerten likevel rapporteres til legen din i oppfølgingsbesøk etter operasjonen.