Digidexo.com

Om kaliumnivå og deres effekter

Kaliumnivåene er de mest avgjørende elektrolytt balanserer å opprettholde i kroppen. For mye eller for lite kalium kan føre til alvorlige medisinske tilstander, selv døden. Med en liten oppmerksomhet til din fysiske velvære, kan kalium ubalanser bli fanget raskt før alvorlig legehjelp er nødvendig.

Betydning

Kroppens delikat balanse av elektrolytten kalium er nødvendig for god helse. For mye kalium har potensial til å forårsake muskelsammentrekninger, inkludert hjertet, noe som kan føre til døden. For lite kalium fører til muskelsvakhet, også forårsaker uregelmessig hjerteslag.

Funksjon

Kalium viktigste funksjoner inkluderer regulering av hjerterytme, væskebalanse, muskel og nerve conduction og konvertering av blodsukker inn i muskelen drivstoff glykogen. En av de første tegnene på et lavt kaliumnivå (hypokalemi) er muskelsvakhet og tretthet. Den innledende tegn på for mye kalium (hyperkalelmia), som er mer vanlig lidelse, i muskelkramper. Mental-statusendringer er også en vanlig manifestasjon av et lavt kaliumnivå.

Betraktninger

Kaliumnivået er omvendt til natrium i kroppens elektrolyttbalansen. Ofte er lave kaliumnivåer forårsaket av overdrevent inntak av natrium. Folk som er veldig aktiv kan finne det nødvendig å øke sin kalium forbruk som dette elektrolytt skilles ut i svette. Oppkast og diaré også resultere i et lavt kaliumnivå og noen lengre episoder, mer enn to dager, bør sjekkes av en lege.

Forebygging / løsning

Det er mulig å øke kaliumnivået med kosttilskudd, tilgjengelig på narkotika eller helsekostbutikker, samt mat kilder. Bananer, lima bønner, avokado og poteter er blant de høyeste kaliumholdige matvarer. Noen populære merker av yoghurt er også nå forsterket med kalium. Legge disse til dietten et par ganger i uka kan bidra til å opprettholde riktig kaliumnivå i kroppen.

Advarsel

Alvorlig kalium ubalanser må behandles av en medisinsk faglig. Konsultere legen din dersom du utvikler noen akutt muskelsvakhet som ikke avtar med hvile eller uregelmessig hjerterytme (enten raskt eller sakte), langvarig kvalme og oppkast eller akutte mentale-status endres. Disse er alle tegn på en kalium ubalanse og må behandles øyeblikkelig.