Digidexo.com

Hva gjør blod i avføringen Mean?

Hva gjør blod i avføringen Mean?


Det kan være en skremmende ting å se på toalettpapir eller i bollen og se blod på eller i avføringen. Heldigvis er de fleste årsaker til blod i avføringen er ikke alvorlige og kan lett utbedres. Noen tilfeller av blod i avføringen kan være grunn til alarm, men så konsultere med helsepersonell er viktig hvis dette skjer med deg.

Betydningen av blod i avføringen

Blod i avføringen er vanligvis på grunn av hemoroider eller anal sprekker, som er en rift i slimhinnen i anus. Begge disse årsakene er lett utbedret og er ikke alvorlig. Blod i avføringen kan også indikere kolon polypper, tykktarmskreft, kolitt og divertikulitt, og disse er alle sykdommer som trenger medisinsk behandling.

Identifisere Kjennetegn på Bloody Krakk

Hvis blødningen kommer fra høyere opp i mage-tarmkanalen, er blodet sannsynlig å være svart eller tjæreaktig karakter. Blødning i magen er vanligvis svart i avføringen, som magesyre slår avføring svart. Hvis blodet er mørk rød eller inneholder propper (klumper av blod aggregert), så er det sannsynlig ikke fra en hemoroide eller en anal fissur og mer sannsynlig fra høyere opp i fordøyelseskanalen.

Tester og prosedyrer

Helsepersonell er sannsynlig å utføre en samlet helse vurdering og fysisk i begynnelsen av din avtale for å diskutere dine blodig avføring. Din lege vil utføre en endetarms eksamen, slik at han vil se etter hemorroider og anal sprekker. Hvis ingenting er funnet på en endetarms eksamen, kan helsepersonell utføre en proktoskop, sigmoidoskopi eller koloskopi, avhengig av situasjonen.

Årsaker til Bloody Krakk

Okkult blødning kan ikke ses med det blotte øye. Det kan komme fra mange kilder, men må bestemmes ved mikroskopisk laboratorietesting. Disse pasientene kan ofte ha anemi, som gjør en pasient som har anerkjent blødning og som lar det gå uten å søke medisinsk hjelp. Det er mange årsaker til tap av blod, som dukker opp på eller i avføringen når tarmer er flyttet. Traumer kan føre til forstoppelse eller konstant diaré; en ytre slag som forårsaker rifter i kolon kan føre til blødning. Mer alvorlige årsaker til blødning er tykktarmskreft, kronisk ulcerøs kolitt og Crohns sykdom, divertikulitt, septisk sår, magekreft og polypper - som, hvis venstre ubehandlet, kan føre til kreft. Det kan være rifter i spiserøret, esophageal varicer eller utvidede blodårer, som i hovedsak er knyttet til skrumplever som forårsaker blødninger. Tarm iskemi er en mangel på blodstrøm i tarmen som også er en årsak til blod i avføringen. Disse er alle alvorlige medisinske problemer som må behandles av lege.

Behandling

Behandling av blodig avføring avhenger i stor grad av årsaken. Mange enkle behandlinger vil lett håndtere hemorroider og anal sprekker, mens kolon polypper, tykktarmskreft, divertikulitt og kolitt vil trenge mer omfattende medisinsk behandling. Søk medisinsk råd fra helsepersonell hvis du ser eller mistenker blod i avføringen. Selv om årsaken er ikke sannsynlig å være alvorlig - bare en full fysisk og undersøkelse fra helsepersonell vil være i stand til å fortelle deg for sikker.